Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Johnston Açıklaması

Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları Erzurum'da başladı.

Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Curling Arena'da düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, müsabakalara katılan ülkelerin bayrak geçişleri yapıldı.

Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin organizasyonlarda başarılı bir ülke olduğunu söyledi.

Avrupa curling şampiyonalarının tamamında farklı heyecanların yaşandığını belirten Jonston, şöyle konuştu:

''Curling şampiyonalarında yaşanan heyecanı sizlere kelimelerle anlatamam. Curling branşında A, B ve C grupları var ve her grubun kendine özgü bir heyecanı oluyor. Bugün C Grubu müsabakalarını birlikte izleyeceğiz ve heyecanı birlikte yaşayacağız. Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel bir ev sahipliği var. Türkiye için de önemli bir şampiyona.''

Johnston, Türkiye'de düzenlenen şampiyonayı çok önemsediklerini dile getirerek, ''Curlingin olmazsa olmazları arasında olan heyecanları burada yaşayacağız. Fakat şunu belirtmek isterim, buraya gelen sporcular ve öğrenciler hep aynı duyguyu hissediyor. Türkiye'deki tesislerin çok güzel olması nedeniyle, neredeyse tüm insanlar sizi kıskanıyor'' dedi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Komite Başkanı Murat Akın da spor organizasyonlarının, Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Her başarılı organizasyonun Türkiye'ye artılar kazandırdığını ifade eden Akın, ''Türkiye curling branşında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonlar ülkemiz için çok önemli. Bugün başlayan Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakalarında bayanlarda 6, erkeklerde 7 takım mücadele ediyor. Güzel bir turnuva olacak. Zevkli mücadelelere sahne olacak müsabakalar var. Türkiye C Grubu müsabakalarında oldukça iddialı'' diye konuştu.

Türkiye, C Grubunda bayanlarda Hollanda, erkeklerde Hırvatistan ile karşılaşacak.

Kaynak: AA