Ziraat Türkiye Kupasında Altay 3. tura yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Spor Toto 2. Lig takımlarından Altay ile Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Tekirova Belediyespor karşılaştı.

Tekirova Dr. Fehmi Öncel Stadındaki müsabakayı Serkan Ergün, Oktay Önge ve Barış Turhan hakem üçlüsü yönetti. Konuk Altay'ın vuruşuyla başlayan maçın ilk dakikalarında her iki takım da kontrollü bir futbol ortaya koydu.

Maçın 20. dakikasından itibaren rakibine üstünlük kurmaya çalışan Altay, elde ettiği pozisyonlardan istediği golü bulamadı. Ev sahibi Tekirova Belediyespor da kontra ataklara rakip kalede gol aradı.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Tekirova Belediyespor biraz daha atak başladı.

55. dakikada kullanılan korner atışında topu iyi takip eden Tekirova Belediyespor'da Celal, kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 60. dakikada Altay ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşta, topu sert bir şutla kaleye gönderen Tekirova Belediyesporlu Onur, takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.

62. dakikada kullanılan korner atışında topu iyi takip eden Altay'dan Ahmet, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.

73. dakikada yine aynı köşeden kullanılan köşe vuruşunda Altay'dan bu kez Abdullah kafayla topu uzak köşeye göndererek skoru 2-2 yaptı. Bu golden sonra oyunda üstünlük kuran Altay, 84. dakikada gelişen atakta ceza alanı içinde topla buluşan Abdullah'ın golüyle Altay 3-2 öne geçti.

90+3'te kaleciden dönen topu iyi takip eden Abdulkadir'in golüyle Altay skoru 4-2 yaptı. Maçta başka gol olmayınca, Ziraat Türkiye Kupasında Altay 3. tura yükseldi.



Kaynak: AA