Galatasaray Medical Park-fenerbahçe Ülker Derbisinin Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri’nde Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi mücadelesi sonrasında antrenör ve oyuncular basın toplantısında buluştu.

Galatasaray Medical Park Baş antrenörü Ergin Ataman, “Maçın aslında puan açısından ve eleme açısından önemi olmamasına rağmen iki takımda müthiş karakter gösterdi. Ligin ne kadar iyi basketbola sahne olacağının göstergesi oldu. Maç, kalite olarak iyi olmamış olabilir. Bizde Domercant ve Gordon oynamadı ama maç genelinde hep oyunda kaldık. Son periyotta özellikle Engin çok önemli işler yaptı. Maç genelinde de Hawkins ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi. Fenerbahçe’de çok iyi mücadele etti.” açıklamasında bulundu.Galatasaray Medical Park oyuncusu Furkan Aldemir ise, “Dünkü maçlardan sonra çeyrek finali garantilemiştik. Sonuçta ilk derbi ve taraftarlar açısından da bu maçlar önemli. Geçen yıl bizi destekleyen taraftarımız da motive oldu. Daha mücadele ederek açıklarımızı kapattık. Lige de iyi başlamak istiyoruz.” dedi.

Fenerbahçe Ülker Baş antrenörü Simone Piangiani, “Zorlu bir maç oldu. Biz bu yoğunlukta maçı oynamaya hazır değildik. Rakibimiz de birkaç oyuncusunu oynatmadı. Onlar bizden daha hazırdı. Ama biz özellikle kendi taraftarlarımız için önemli bir maç olarak gördük. Turkish Airlines Euroleague başlarken bu maçı oynamak olmak önemliydi. Biz %100 ortaya koyduğumuzda. Maç sonunda 1/12 üç sayı attık ve boş atış kaçırmamız dönüm noktası oldu. Bir takım hatalar da maçı buraya getirdi. Hawkins’in de kritik sayıları maç için belirleyici oldu. Böyle önemli sert maçı oynamak sahada oyuncuları görmek olumluydu.” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker oyuncusu Oğuz Savaş ise “Sezonun ilk derbisi atmosfer çok güzeldi. Formalite olarak gözükse de iki takımda tüm enerjisini ortaya koydu. İzleyenler için güzeldi. Keşke kazanan biz olsaydık. Ama daha bu seviyedeki maçlara hazır değiliz. Galatasaray Medical Park bizden daha hazır durumda. Çok iyi mücadele ettik. 3.5 periyot önde götürdük ve ufak hatalar yaptık. Bence ilerisi için iyi mücadele ettik. Euroleague bizim için önemli. İyi hazırlanıp önümüzdeki haftadan itibaren daha iyi tempoda oynamak istiyoruz.umarım taraftarlar bizi desteklemeye devam eder” dedi.