Bursasporlu Tuncay Şanlı Açıklamalarda Bulundu

Bursasporlu Tuncay Şanlı, ''40 yaşına kadar oynamayı düşünüyorum. Ama Türkiye şartlarında bunu başarabilmek kolay değil'' dedi.

Tuncay, Bursaspor'un resmi dergisine yaptığı açıklamada, futbola 16 yaşında halı sahada oynarken başladığını belirtti.

Sakarya'da bir halı saha turnuvasında oynadığını dile getiren Şanlı, ''Amatör takım antrenörü olan Tamer Elaçan beni beğenmiş ve bana 'amatör takımla antrenmana çıkar mısın-' dedi.

Antrenmana gittim. Hazırlık maçı yaptık ama takımı çok kötü bulduğum için devre arasında eve kaçtım. Daha sonra hocam evime gelip, ailemden izin istedi. Oradan bir amatör serüven başladı'' ifadesini kullandı.

İki sezon Sakarya Tekspor'da forma giydikten sonra sonra Sakaryaspor alt yapısına transfer olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti:

''O sezon 1999 depremi oldu. Sakaryaspor A takımı ligden çekildi. Biz beklerken bir anda deplasmanlı süper gençler ligi oluşturuldu ve ben o takımda bir sezon oynadıktan sonra Sakaryaspor A takıma imza attım. İki yıl profesyonel oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. Ailem bana hiçbir zaman karışmadı. Bu konuda çok rahattım. Benim okumamı istiyorlardı. O dönemde profesyonel futbolcu olacağımı düşünmüyorlardı. O yaşlarda sportif bir faaliyet yaptığımı düşünüyorlardı. Daha sonra profesyonel takıma imza attığım zaman futbolcu olacağımı düşünmeye başladılar.''

Futbola başladığında genelde orta sahada oynadığını anlatan Tuncay, şunları kaydetti:

''Orta sahanın ortası, sağı ve solunda oynuyordum. Ama hep hücumu ve Gol atmayı seviyordum. Genç Milli takımda forvet hattında oynadım. En büyük özelliğim hırslı ve mücadeleci olmam. Maçın son anına kadar hırsım ve mücadelemi sahaya yansıttığım zaman istediklerimi yapabiliyorum. Ancak hırsıma yenildiğim zamanlar da oldu. Bu yüzden çok sarı kart görüyordum. Gollerden sonra formamı çıkarıyordum, reklam panolarını tekmeliyordum. Hırsım maalesef bunları yaptırıyordu.''

-Bursaspor'a transferi-

Tuncay, Bursaspor'a transfer olana kadar Türkiye'den gelen transfer tekliflerini İngiltere'de oynamak istediği için geri çevirdiğini dile getirdi.

Sezon başında Bursaspor'dan teklif aldığını belirten Tuncay, ''Başkan İbrahim Yazıcı ile görüştüm. Aradan iki gün geçtikten sonra kararımızı verdik. Ertuğrul Hoca'nın ve Başkanın benim hakkımdaki görüşleri ve fikir alışverişi sonunda kendimi Bursaspor'da buldum. Ertuğrul Hoca ile konuştuktan sonra çok şey kafamda şekillendi'' ifadelerini kullandı.

Kaliteli bir takım olduklarını anlatan Tuncay, şunları kaydetti:

''İsim isim baktığınızda ve genç oyuncuları da bunun içine koyduğunuzda kaliteli, yetenekli ve başarıya aç bir kadro göze çarpıyor. Şampiyonluktan sonra başarıya alışmış bir camia var. Bundan sonraki hedef şampiyonluk ve Avrupa Kupaları'nda oynamak olacak. Çok iyi bir taraftara da sahibiz. O atmosfer itici güç oluyor. Bazen bu dezavantaja da dönüşebilir. Futbolcunun üzerinde baskı yaratabilir. Onların önünde oynamak için çok heyecanlanıyorum. Bu kadar ateşli seyircinin önünde oynamak çok keyifli.''

Tuncay, Türk oyuncuların Avrupa'da fazla tanınmadığını aktararak, şöyle devam etti:

''İspanya'da Mehmet Topal, Arda ve Emre tanınıyor. Almanya'da Türk futbolcular biliniyor. İngiltere'ye transfer olmak için Milli Takım'da son iki sezonda yüzde 70 oranında oynamak zorundasınız. Eğer yeteneğinizi gösterirseniz, onlardan bir adım öne çıkarsınız. Türk futbolcular onlardan daha yetenekli. Avrupa maçlarında Türk takımlarını yakından takip ediyorlar. Seyircilerimize inanılmaz saygı gösteriyorlar. Bursaspor'un seyircisini Şampiyonlar Ligi'nde izledikleri zaman hayranlıklarını dile getirdiler. Bursaspor son dönemlerde artık Avrupa'da biliniyor.''

Tuncay, futbolu çok sevdiğini belirterek, ''Allah sakatlık vermediği sürece 40 yaşına kadar oynamayı düşünüyorum. Ama Türkiye şartlarında bunu başarabilmek kolay değil'' dedi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer/Harun Kaymaz

Yayıncı: Zafer Akpınar

Kaynak: AA