Mersin İdman Yurdu'nda Tur Sevinci

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında İçel İdman Yurdu, Giresunspor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek tur atladı.

Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, karşılaşmanın ikinci yarısında oynadıkları etkili futbolla sonuca gittiklerini söyledi.

Sağlam,"İlk yarıda istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. İkinci yarıda ikazlarımız daha doğru yerine ulaştı ve doğru mantaliteyle oynamaya başladık. İstediğimiz skoru elde edebilmek için doğru mantaliteyi sahaya yansıtmaya başladık. Sonucunda da böyle bir skor ortaya çıktı.'' dedi.

Türkiye Kupası'nda öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu ifade eden Sağlam, "Daha sonra ligdeki gidişatımızı da hesaba katarak farklı bir hedef kendiliğinden çıkabilir. Şuanda özellikle ilk yarıda oynanacak kupa müsabaklarında tur atlayıp gruplara kalmak öncelikli hedefimiz olacaktır." diye konuştu.

İçel İdman Yurdu'nun tecrübeli futbolcusu Ergin Keleş, Giresunspor'un iyi mücadele ettiğini, ancak daha kaliteli bir takım olmaları nedeniyle sahadan galibiyetle ayrıldıklarını kaydetti.

Keleş, "Hem ligde, hem de kupada hedefi olan bir takımız. Giresunspor ile aramızdaki kalite farkı maçın 2. yarısında kendisini gösterdi. Maçı rahat bir şekilde bitirdik." diye konuştu.

Giresunspor Teknik Direktörü Cengiz Demir ise düzenlediği basın toplantısında, mağlubiyet aldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

"Oyuna göre skoru biraz fazla oldu. Bireysel hatalar yaptık. Maçın ilk yarısında oynadığımız oyun daha renkliydi." diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:"Aynı kararlılıkla ikinci yarıda aynı oyunu sürdürmeyi beklerken yediğimiz bir duran top golünün ardından oyun disiplininden koptuk. Diğer maçlara oranla daha iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Takımın içerisinde bir kaç genç oyuncumuz var onların da performansından memnun kaldım. Rakibimiz bir Süper Lig takımı. Özellikle ikinci yarı etkili oyuncularla maçın skorunu değiştirdiler. Bizim için iyi bir deneyim oldu diye düşünüyorum."