Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tur Atladı

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Göztepe, kendi sahasında konuk ettiği Sakaryaspor’u 2-1 yenerek bir üst tura çıktı.

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, kazanılan maçın farklı kulvarda da olsa kötü gidişatı durdurmak için iyi bir adım olduğunu belirterek, "Camiada barışmamız lazım. Bunun için önemliydi. Oyuncular psikolojik bir sınav verdi. Umarım bu bir başlangıç olur. Taraftarımız haklılar ancak biz bu süreçten ancak onların desteğiyle çıkarız. Türkiye’de iki üç tane taraftar grubu varsa bunlardan biri Göztepe taraftarıdır. Eleştirilerin hepsini kabul ediyorum ama bir kez daha hoş görülü olmalarını istiyorum" dedi.

Geçen hafta kaybedilen Karşıyaka derbisine ilişkin olarak ta konuşan Kılıç, "Bizim zaten kötü gidişatımıza geçen ki Karşıyaka maçını da kaybetmemiz kötü oldu o maçı kazansaydık sular durulabilirdi” diye konuştu

Taraftarın ‘Ruhsuz Göztepe’ diye attıkları sloganlara da değinen Kılıç, "O slogan gibi bir şey. İnşallah bunu abartmayacaklardır taraftarlarımız” dedi.

Göztepeli futbolcu Fatih, kötü gidişatın farkında olduklarını ve düzeltmeye çalıştıklarını ifade ederken, diğer Göztepeli futbolcu Furkan Şeker ise, “Taraftarımızın gönlünü almak için gereken her şeyi yapacağız. Sahada oynayan biziz, ter akıtan biziz inşallah düzelteceğiz” diye konuştu.

SAKARYASPOR CEPHESİ

Sakaryaspor Teknik Direktörü Onat Çelik ise kendi liglerinde var olma mücadelesini sürdürdüklerini kaydederek, "Rakibimiz ikinci yarıda bize fırsatlar da verdi. Ama rakibimize talihsiz bir şekilde yediğimiz golle mağlup olduk” dedi.

Sakaryasporlu futbolcu Selim Çatalbaş, "İki takımın futbolcularını da tebrik ediyorum. Maç güzel başladı bizim için. Daha sonra hakimiyeti kaptırdık. Kupa ekstraydı biz kendi ligimizde amacımıza ulaşmayı planlıyoruz. Göztepeyi tebrik ediyorum” dedi

Sakaryasporlu diğer futbolcu Doğan Seçkin Şavkın ise, "İki takım adına da iyi bir mücadele oldu. Çok erken bir sakatlık verdik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Bizim için lig daha önemli” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA