Drag ve Motokros Yarışları Hayatlarını Kaybedenler Anısına Yapılacak

Türkiye Drag Şampiyonası’nın 7. Ayağı Ahmet Sağdıç, Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 6. Ayağı da Doğan Servet Çimşir adına düzenlenecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla ışıklandırılıp, yenilenen Akhisar Drag Pisti 3 Kasım 2012 Cumartesi günü ikinci kez gece yarışına ev sahipliği yapacak. TMF’nin katkılarıyla Akhisar Motor Sporları Kulübü tarafından organize edilecek Türkiye Drag Şampiyonası'nın 7. Ayak Yarışı trafik kazası sonucu hayatını kaybeden drag yarışçı Ahmet Sağdıç anısına düzenlenecek. Akhisar Drag Pisti’nde ikinci kez gece organize edilecek son ayak yarışına Türkiye’nin dört bir yanından yarışçılar katılacak. Motodrag 7. Ayak yarışında 2,5 saniyede 100 kilometrelik hıza çıkan motosikletler adrenalin tutkunlarının ilgi odağı olacak. Yarışçılar, hem 402 metre uzunluğundaki pisti en kısa sürede bitirmeye hem de rakiplerinden daha iyi kalkış yapmaya çalışacak.

MOTOKROS’TA ŞAMPİYONLAR FETHİYE’DE BELLİ OLACAK

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 6. Ayağı Fethiye'de yapılacak. Sezonun son yarışında 2012 yılının şampiyonları da belli olacak. 2012 yılının Motokros Şampiyonları'nın belirleneceği son ayak yarışı Esenköy Akdeniz Off Road Park’ta 03-04 Kasım 2012 tarihinde yapılacak. Geçmiş yıllarda büyük katılımın olduğu ve bu senede yoğun ilginin beklendiği yarışlarda yan yana start alacak sporcular kıyasıya mücadeleye tutuşacak. Türkiye'nin en usta pilotları, en hızlı gençleri ve minik yarışçıları bu sezon son kez Akdeniz Offroad Park’ı motor sesleriyle şenlendirecek. Fethiye Orman Spor Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışına İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Bursa’dan 75 sporcunun katılması bekleniyor. Dokuz sınıfta yapılacak yarışlar, 3 Kasım Cumartesi günü teknik kontrollerin ardından antrenman ve sıralama turlarıyla start alacak. 4 Kasım Pazar günü ise iki etap halinde yarışçılar, start demirine sıralanacak.Fethiye Orman Spor Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı hayatını kaybeden atv yarışçısı Doğan Servet Çimşir anısına yapılacak .