Atletizm Federasyonu'ndan Açıklama

Atletizm Federasyonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde dava edildiğini öne süren haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilirken, Türk atletizmi hakkında CAS'a taşınmış hiçbir konunun bulunmadığı kaydedildi.

Bu tür bir durum söz konusu olduğunda, federasyonun konuyu, spor kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmayacağı anlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

''Uluslararası başarıları doğrultusunda, yarışma dışı kontrol programına dahil edilen atletlerimizin sayısı bugün itibariyle 16'dır. Tüm spor dallarında var olan ve sporcuların ana şampiyonalarda elde ettikleri bireysel başarılara göre değerlendirildiği bu uygulamanın temeli, sporcuların herhangi bir zamanda kendi beyan ettikleri adreslerde ve kendi tanımladıkları saatlerde doping kontrolüne girmelerine dayanmaktadır. Bu konudaki tek arzumuz, IAAF tarafından daha çok atletimizin yarışma dışı kontrol programına alınması olabilir, çünkü bu sadece daha çok sayıda atletimizin uluslararası başarılara ulaşması sonucunda mümkün olacaktır. Söz konusu programda bugün itibariyle Rusya'dan 85, Kenya'dan 75, Etiyopya'dan 46, ABD'den 45 atlet yer almaktadır. Avrupa Şampiyonası'nda madalya sıralamasında beşinci sırayı elde etmiş olan Türkiye'den 16 atletin bu programda bulunması şaşırtıcı değildir. Avrupa Şampiyonası madalya sıralamasında hemen üstümüzde yer alan Ukrayna'nın 19 atleti programa kayıtlıdır.''

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA