Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun İsmi Parka Verildi

Dünya Supersport Şampiyonası’nda zirveye üçüncü kez çıkan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun ismi Akyazı Merkez Parkı'na verildi.


Akyazı Belediyesi Meclis toplantısında üyelerin ortak kararıyla Akyazı Merkez Parkı'nın adı 'Akyazı Belediyesi Kenan Sofuoğlu Parkı' olarak değiştirildi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Dünya Supersport şampiyonluğunu üç kez kazanan, Akyaz, Sakarya ve Türkiye’nin gururu Kenan Sofuoğluna’na bir jest yaparak meclis kararı ile ismini parka verdiklerini belirtti.

Sofuoğlu'nun başarısının gençlere örnek olacağını ifade eden Başkan Yazıcı "Motor kullanmaya küçük yaşlarda, babası merhum İrfan Sofuoğlu’nun yanında başlayan Kenan Sofuoğlu, ailesinden ağabeyleri Bahattin ve Sinan Sofuoğlu’nu ayrı ayrı kazalarda kaybetmişti. Son olarak da bu yıl baba acısıyla hüzünlü yıllar yaşamıştı. Ancak tüm bunlara rağmen başarılarına başarı kattı. Akyazı’yı Sakarya’yı en nihayetinde ülkemizi yarıştığı ülkelerde davranışları, konuşması, ahlakı ve yarış başarıları ile temsil etti." dedi.

Başarılarından dolayı daha önce Sofuoğlu'na daha önce de bir arsa hediye ettiklerini hatırlatan Yazıcı, “Kenan’ı Son yarışından Sonra arayarak tebrik ettim. Hatta belediye olarak araçlar kaldırarak karşılama töreni için İstanbul’a halkımızı yolladık. Kenan’ın her başarısı bizleri gururlandırmakta, göğsümüzü kabartmakta, ilçemizin yetiştirdiği bir genç olan Kenan Sofuoğlu hem ismimizi tüm dünyaya duyurmakta hem de başarıdan başarıya imza atmaktadır. Kendisinin ismini, kalıcı olsun diye Akyazı merkezde yeni yaptığımız parka vermiş bulunmaktayız. Her zaman Kenan’ın yanında olduk ve bundan Sonra da olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.