Braga'nın hocasından Terim'e saygı duruşu

Galatasaray'ı İstanbul'da deviren Portekiz ekibinin teknik patronundan, maç içinde gerginlik yaşadığı Fatih Terim'e övgü geldi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi H Grıbu'nda evindeki oynadığı ilk maçta Portekiz ekibi Braga'ya 2-0 mağlup oldu.

90 dakika boyunca oldukça gergin görünen Fatih Terim'in, bir pozisyon sonrası üzerine yürüdüğü Braga Teknik Direktörü Jose Peseiro, maç sonu bu olayı değerlendirdi.

Kimseyle tartışmadığını söyleyen ve Terim'i büyük bir hoca olarak tanımlayan Peseiro, 'Birkaç sene önce Fatih Terim ile karşılaşacağımı söyleseydiniz inanmazdım ' dedi.

Peseiro şunları kaydetti:
''Galatasaray teknik direktörüne çok büyük bir saygım var. Birkaç sene önce Fatih Terim ile karşılaşacağımı söyleseydiniz inanmazdım. Çok uzun zamandır takip ediyorum. Kendisi büyük bir teknik direktör. Avrupa'da da çalıştı biliyorsunuz.''

Peseiro, maça ilişkin değerlendirmesinde de, haklı bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, ''Bizim beklediğimiz gibi gayet ofansiftiler. İlk dakikalardan itibaren baskılı oynamaya başladılar. Seyircinin desteğiyle iyi oynamaya başladılar. Biz de buna hazırlıydık. İyi savunma yaptık. Daha çok topa sahip olmayı isterdik ama olamadık. Haklı bir galibiyet aldığımıza inanıyorum'' dedi.

'GS ŞANSINI KAYBETMEDİ '
Jose Peseiro, Galatasaray'ın üst tura çıkma şansını kaybetmediğini dile getirerek, ''Bu maçı kaybettiği için şansını kaybetmiş değil bence. Biz de Cluj'a evimizde 2-0 kaybettik ve bugün geldik deplasmanda 2-0 kazandık. Cluj da iyi bir takım, geldi bizi yendi ve biz de Galatasaray'ı yendik. Galatasaray da onları yenebilir. Galatasaray kaliteli ve iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Önlerindeki maçları kazanıp, gruptan çıkmak istediklerine inanıyorum'' diye konuştu.

TERİM: ŞANSIMIZ ZAYIFLADI
Bu arada Fatih Terim, maç sonu NTV Spor'a konuştu.

Terim, 'Oyunun 27. dakikasına kadar üstün oynamak güzel ancak oyunu daha güzelleştirmek ve zengileştirmek için en önemli olan unsuru olan golü bulmak gerek. İkinci yarıya da iyi başladık ve son 10 dakikaya kadar devam ettirdik ancak daha önce de dediğim gibi Şampiyonlar Ligi için Türkiye Lig'i performansı yetersiz kalıyor ' dedi.

Gruptaki durumu da değerlendiren Terim, 'Gruptan çıkma şansımızın zayıfladığı bir gerçek. İki maç sonunda gol ve galibiyet gelmedi ancak bu pes edeceğimiz anlamına gelmez. Braga karşısında galip gelmeyi beceremiyorsak mağlup olmamalıyız.

'2-3 OYUNCU ALMAYLA RÜYA TAKIM OLUNMAZ '
Terim, düzenlediği basın toplantısında da, ''Golü atamayınca sıkıntı daha bariz ortaya çıkıyor. Bugün pozisyona girdik ama daha net pozisyonlara gireriz diye düşünüyordum. Muhakkak bir çözüm bulacağız. Sezon başı söylediğiniz ve bizim itiraz ettiğimiz rüya takım konusu var. Öyle 2-3 oyuncu almayla rüya takım olunmuyor. İyi bir takımız ama rüya takım olmaya daha çok şey ister. Çözümünü bulacağız... ' ifadelerini kullandı.