Aliağa Petkim'den Erken Veda: 77- 64

Basketbolda Aliağa Petkim, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası ön eleme turu rövanş maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja takımına 77-64 yenilerek kupaya erken veda etti.

Teknik problemlerden dolayı 25 dakika geç başlayan maçta ilk periyot iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçildi. Bir ara rakibin 8 sayılık farkına engel olamayan Aliağa Petkimli oyuncular, ilk çeyreğin bitimine 7 dakika kala daha dengeli bir oyun ortaya koyarak periyodu 22-21 önde tamamladı.2. periyoda da oldukça hızlı başlayan Aliağa Petkim bir ara skoru 31-23'e getirdi. Bu dakikadan Sonra üstünlüğü ele geçiren Finlandiya ekibi 8-0'lık bir seri yakaladı. Konuk ekip ilk yarının Son saniyelerinde Kanervo'nun 3 sayılık basketiyle soyunma odasına 38-34 önde gitti.3. periyodun ilk 5 dakikasında sayı üretmekte zorlanan Aliağa Petkim, bir ara 14 sayı geriye düştü. Aliağa Petkim, Arnold'un basketi ve faul atışıyla çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkı 11 sayıya indirdi. 18 sayıya kadar geri düşen Aliağa Petkim, 28. dakikada Orhan Haciyeva'nın sayılarıyla geri dönmeye çalışsa da çeyrek 61-48 Joensuun Kataja takımının üstünlüğüyle Sona erdi.Son periyotta üstünlüğü iyiden iyiye ele alan konuk ekip farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Son periyotta oldukça etkisiz bir oyun ortaya koyan Aliağa Petkim, ilk maçta 82-70 yenildiği rakibine evinde de 77-64 mağlup olarak kupaya veda etti.ALİAĞA PETKİM BAŞ ANTRENÖRÜ BURAK BIYIKTAY: SÜPRİZ OLDUBaş Antrenör Burak Bıyıktay, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Bıyıktay: "Kupadan elenmemiz bizim için sürpriz oldu. Bugün özellikle hücumda oldukça tıkanıktık. İstediğimiz oyunu bir türlü sahaya yansıtamadık. Aliağa olarak ilk kez katıldığımız Avrupa Kupası'nda daha iyi yerlere gelmek istiyorduk. Ancak sahada iyi mücadele edemedik. Rakibimizi kutluyoruz" diye konuştu.