Tarsus Cumhuriyet Kupası Sahibini Buldu

İçel Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 14.'sü gerçekleştirilen 'Cumhuriyet Kupası' futbol turnuvasının şampiyonu Reşadiyespor oldu.

Faruk Sodan Spor Tesisleri'nde oynanan final maçında Reşadiyespor ile Yıldırımspor karşı karşıya geldi. 1-1 biten müsabakada Reşadiyespor, rakibi Yıldırımspor’u penaltılarla 5-4 yenerek kupanın sahibi oldu.Çekişmeli geçen maçın sonunda şampiyonluk kupasını Reşadiyespor Antrenörü Sinem Gürkan’a, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi verdi. İkinci olan Yıldırımspor’a kupa ve madalyalarını ise Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve turnuvada üçüncü olan Belediyespor’a, kupa ve madalyalarını Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy verdi.Takımları tebrik eden Tarsus Kaymakamı Güldibi, kimin birinci, ikinci olmasının önemli olmadığını, asıl önemli olanın turnuvanın centilmence ve kardeşçe geçmesi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da amaçlarının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilde bulunan amatör futbol takımlarının kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kocamaz, “Ben Cumhuriyetimizi dost, düşman herkese duyurmak ve bu ülkenin Cumhuriyet'le var olacağını haykırmak düşüncesiyle, düzenlediğimiz bu turnuva, yeni nesillere Cumhuriyet'i daha iyi tanıtma, daha iyi aktarma amacıyla tertip edilmektedir. Cumhuriyet Kupası Turnuvası'nın öncelikle takımlarımıza, Tarsusumuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenleri, ter dökenleri kutluyorum." diye konuştu.

Turnuvaya katılan Kanalspor, Reşadiyespor, Berdanspor, Tarsus İdman Yurdu, Tarsusspor, Yıldırımspor, Tarsus Gençler Birliği, Tarsus Gücü, Kavaklıspor, Tarsus Belediyespor ve Mavi Boncuk Spor’a; forma, eşofman, kramponlu futbol ayakkabısı, tozluk, tekmelik ve futbol topundan oluşan malzeme yardımında bulunuldu. Ayrıca, ilde faaliyet gösteren 2 basketbol, 3 voleybol, 3 kick box, 1 karate takımı başta olmak üzere, 2 satranç kulübüne de malzeme yardımında bulunuldu.