'Cumhuriyet Kupası' Sahibi Reşadiye Spor Oldu

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 14.'sü gerçekleştirilen 'Cumhuriyet Kupası' futbol turnuvasının şampiyonu Reşadiyespor oldu.

Faruk Sodan Spor tesislerinde oynanan final maçında Reşadiyespor ile Yıldırımspor karşı karşıya geldi. 1-1 biten müsabakada Reşadiyespor rakibi Yıldırımspor’u penaltılarla 5-4 yenerek kupanın sahibi oldu.

Oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda şampiyonluk kupasını Reşadiyespor Antrenörü Sinem Gürkan’a Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi verirken, ikinci olan Yıldırımspor’a kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve turnuvada üçüncü olan Belediyespor’a kupa ve madalyalarını Emniyet Müdürü yaşar Aksoy verdi.

Takımları tebrik eden Tarsus Kaymakamı Güldibi, kimin birinci, ikinci olduğu önemli olmadığını, asıl önemli olanın turnuvanın centilmence ve kardeşçe geçmesi olduğunu söyledi.

Amaçlarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında kentte bulunan amatör futbol takımlarının kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ben Cumhuriyetimizi dost, düşman herkese duyurmak ve bu ülkenin Cumhuriyetle var olacağını haykırmak düşüncesiyle, düzenlediğimiz bu turnuva yeni nesillere Cumhuriyeti daha iyi tanıtma, daha iyi aktarma amacıyla tertip edilmektedir. Cumhuriyet Kupası turnuvasının öncelikle takımlarımıza, Tarsus’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenleri, ter dökenleri kutluyorum" dedi.

Turnuvaya katılan Kanalspor, Reşadiyespor, Berdanspor, Tarsus İdman Yurdu, Tarsusspor, Yıldırımspor, Tarsus Gençler Birliği, Tarsus Gücü, Kavaklıspor, Tarsus Belediyespor ve Mavi Boncuk Spor’a forma, eşofman, kramponlu futbol ayakkabısı, tozluk, tekmelik ve futbol topundan oluşan malzeme yardımında bulunuldu. Ayrıca kentte bulunan faaliyet gösteren 2 basketbol, 3 voleybol, 3 kick box,1 karate takımı başta olmak üzere 2 satranç kulübüne malzeme yardımında bulunuldu .

Kaynak: İHA