Aykut Kocaman: İstifaya Çağrılmak Hoş Bir Durum Değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü istifa çağrılarına yanıt verdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Aykut Kocaman, "Uzun zaman Sonra içeride mağlup olduk. Saracoğlu'nda Bursaspor maçıydı Son yenilgi. O maçta da beraberliği bozmak için hücuma çıktığımızda ani atakla gol yemiş ve mağlup olmuştuk. Bugün de benzer bir şey oldu. Beraberliği yakalamak için yüklendiğimizde kalemizde 3. golü gördük. Son haftalarda kazanan, hızlı oyuncuları olan moralli ve oyun formatını değiştirmiş bir takıma oynayacağımızı biliyorduk. Saha dışında önlem almaya çalıştık. İlk yarı doğru bir şekilde gerçekleşti maçın Son üç beş dakikasına girerken arka arkaya yediğimiz iki gol şok etkisi yarattı. İkinci yarıda yapmamız gereken en önemli şey Antalyaspor'un yerleşimini etkileyecek saldırganlığı yakalamaktı. Baskılı oynadık, fırsatlar yarattık, ancak başaramadık." şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor'u tebrik eden Aykut Kocaman, istifaya çağrılmasıyla ilgili olarak, "Antrenörler için çok istendik ve o an için hoş bir durum değil. Futbolun acı gerçeklerinden birisi bu. Bizde belki biraz daha fazla ama sadece Türkiye'de böyle değil. Bu işin doğal seyri maalesef, işler yolunda gitmediğinde şimşekler antrenöre doğru gelir." diye konuştu.

Her puan yitirildiğinde kendisine yönelik protestoların olacağı ve 34 hafta boyunca buna nasıl dayanacaksınız şeklindeki soruya ise Kocaman, "Bu baskının kolay olmadığını söyleme zorundayım. Doğru zamanı beklemekte fayda var gibi görünüyor. Benim yapımdaki bir insan için böyle başarısızlıklardan Sonra yaşananların kolay olmadığını söyleyebilirim." cevabını verdi.