Karşıyaka Teknik Direktörü Arslan Açıklaması

PTT 1. Lig'de Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Karşıyaka'nın teknik direktörü Cihat Arslan, ''Başarımızın devam etmesi için mücadelemizi sürdürmemiz gerekir'' dedi.

Arslan, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, geçen sene Göztepe'nin başındayken basın toplantısına mağlup takımın hocası olarak katıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Futbol çok enteresan. Geçen senenin üzüntüsü bu yılın sevincine dönüştü. Karşıyaka'da büyüdük. Göztepe de bizim için ayrı güzel bir camiaydı. Göztepe'ye geçen sene hizmet ettik. Hak etmediğimiz şekilde yollarımız ayrılmıştı. Allah'ın takdiri... İki takım için de zor bir karşılaşmaydı. Öne geçmeyi başardık ve daha sonra kontrollü oynadık. Göztepe daha organize olup, oyuna hükmetti. Oyuncu değişiklikleri de verimli oldu.''

Karşılaşmadan sonra çok sevindiğinin hatırlatılması üzerine Arslan, ''Hata yaptım. Ancak bu Göztepe'ye karşı bir şey değil. Sadece bir şeyi başarmanın sevinci. Göztepe de bizim için değerli, Karşıyaka da...'' diye konuştu.

Arslan, Erdi'nin bayrak dikmesine müdahale ettiğinin söylenmesi üzerine, ''Duygusal anlamda güzel bir şey ama rakibe saygı da çok önemli'' dedi.

''Çok süper'' bir takım olmadıklarını ancak çok mücadele ettiklerini kaydeden Arslan, ''Bu ligin en kaliteli takımı değiliz. Başarımızın devam etmesi için mücadelemizi sürdürmemiz gerekir. Bu ligin tozunu atarız dersek, insanları kandırmış oluruz. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor'' değerlendirmesini yaptı.

-Göztepe cephesi-

Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç ise çok üzgün olduklarını, takım olarak uzun bir süredir camiayı ve taraftarlarını üzdüklerini söyledi.

Bugünkü karşılaşmanın derbi maçın ötesinde Göztepe'yi bu durumdan kurtarmak için çok önemli olduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu:

''Ancak istediğimiz sonucu alamadık. Önümüzdeki dönemde çok daha sert önlemler alarak bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Karşılaşma düşünülen kadar kaliteli olmadı. Bizim adımıza sakatlık ve Gol çok erken geldi. Gol her süre içinde gelebilir ama hesap edilemeyen gol bizi telaşın içine sürükledi. Özellikle ikinci yarı baskılı gibi oynamamıza rağmen çok üretken olduğumuzu söyleyemem. Bu süreçte 3 tane gole yakın pozisyonumuz var. Çok önde oynamamıza rağmen üretken olamadık. Karşıyaka'yı tebrik ediyorum, böyle oynayacaklarını tahmin ediyorduk. Golü bulduktan sonra skoru korumayı düşündüler, bunu da çok iyi yaptılar.''

Kılıç, kendileri için çok kötü bir tablo olduğunu ve bunu düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını, takımın bu durumda olmaması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tüm verilere baktığımız zaman kötü durumdayız. Teknik ekip olarak ilk maçımızdı ama takıma güveniyorum. Bundan sonra süratle yukarı çıkacağız. Gerekirse kadro dışı da olabilir. Çok önemli oyuncular oynamayabilir. İyi diye düşündüğümüz kadromuz var ve çok olağanüstü bir durumdayız. Eksiklerimizi tespit ettikten sonra radikal önlemler alabiliriz. Bu mağlubiyetin sorumlusu tabii ki benim.''

Öte yandan karşılaşmanın ilk yarısında Cemil'le çarpıştıktan sonra oyundan çıkan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Şaban Genişyürek'in durumunun iyi olduğu ve kontrol amaçlı hastanede tutulacağı bildirildi.

Muhabir: Ali Korkmaz / Halil Şahin / Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA