İzmir Derbisini Kazanan Karşıyaka Oldu

PTT 1. Lig’in 9. haftasında İzmir derbisinde Karşıyaka Atatürk Stadı’nda Göztepe’yi 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karşıyaka Teknik Direktörü Cahit Arslan, Geçen yıl Göztepe’de çalıştığını vurgularken, “Geçen sene bu koltukta oturturken mağluptuk. Futbolun cilvesi diyelim. Karşı yakada büyüdüm ama Göztepe’de emeklerimiz oldu. Geçen sene belki de hak etmediğimiz şekilde ayrılığımız oldu” dedi

Maçı değerlendiren Arslan, “Kontrollü oynadık. Yoksa Göztepe golden Sonra daha iyi oynadı. İkinci yarıda ki değişikliklerimiz iyi oldu. Hep söylüyorum. Biri olmazsa diğerinin değeri olmaz. Derbiler rakiplerle güzel. Galip geldiğimiz için Son derece mutluyuz. Derbiye yakışan bir güzellik vardı” diye konuştu

Maç Sonundaki sevincini de değerlendiren Arslan, “Göztepe’yi yenmemize özel bir sevinç değildi. Hata yaptım belki. Biz sevincimizi yaşayalım ama rakibimizi üzerek değil” şeklinde konuştu.

Karşıyakalı futbolcu Emre Aktaş, maçın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Biz de bunun bilincindeydik. Çok iyi konsantre olduk ve maçı kazandık” diye konuşurken Karşıyakalı diğer futbolcu Dalmat ise, 2-0’lık galibiyetin kendileri için iyi bir Sonuç olduğunu ifade etti.

GÖZTEPE CEPHESİ Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, taraftarı ve camiayı üzdüklerini belirtirken, durumdan kurtulmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Maçı anlatan Kılıç, “Bu durumdan kurtulmak için bütün gücümüzle çalışmamız lazım. Maça gelinirse kaliteli bir maç değildi herkesin beklentileri vardı. Gol erken geldi bir anda bizi bir telaşın içerisine sürükledi. Gol pozisyonu açısından pek üretken olduğumuz da söylenemez. Çok önde oynamamıza rağmen gol pozisyonu üretemedik. Karşıyaka’yı tebrik ediyorum. Bizim için çok kötü bir tablo var onu düzeltmek için çalışmalıyız. Bu takım burada olmaması lazım. Tüm verilere baktığımızda çok kötü bir durum var” şeklinde konuştu

Gazetecilerin önlem almasına ilişkin sorularını da yanıtlayan Kılıç, “Sert önlemler derken kadro dışı kalmalar olabilir. Oyunculara baktığımız zaman çok kaliteli ama bir sorun var çok enteresan. Tablo çok kötü ki tane golümüz var. Yeni gelmiş olmamıza rağmen utanıyorum bu takımın burada olmaması lazım” yorumunu yaptı.

Göztepeli futbolcu Rodrigez, taraftarın bu mağlubiyeti hak etmediğini söylerken Göztepeli diğer futbolcu Theo weeks ise, kötü bir karşılaşma oynadıklarını ifade ederken, “Nedenini bilmiyorum ama bu takım kaliteli bir takım önümüzdeki günlerde daha iyi oynayarak bunları aşacağız. Şu an hocamızda yeni geldi. Yeni oyuncular dahil oldu. Galiba biz bunun sıkıntısını çekiyoruz. Ne olursa olsun en iyisini yapmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA