Eriş'ten Taraftara Tepki: Bu Sabırsızlıktan Bir Vazgeçelim Artık

Adanaspor Teknik Direktörü Leven Eriş, sahalarında Samsunspor’u 3-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, taraftarın tutumunu eleştirdi.

Karşılaşmayı 90-3’te kazandıklarını hatırlatan Eriş, “Maalesef bu şekilde kaybettiğimiz iki maç daha var. Futbolun garipliği, milyonlarca insanı peşinden koşturmasının nedeni bu olsa gerek. Samsunspor’un golü bulduğu 25’inci dakikaya kadar sahada herkesin keyif aldığı bir Adanaspor takımı vardı.” dedi.

Golden Sonrası taraftarın sergilediği davranış biçimine karşı çıkan Eriş, Türkiye’nin en genç ve şampiyonluğa oynayan takımına sahip olduklarını kaydetti.

Camianın kendilerinden hedef istemiş olabileceğini; fakat geçmişte yaptıklarıyla geleceğe yönelik bir hedef belirlediklerini dile getiren Eriş, “Bu hedef koyarken de taraftar böyle sabırsız davranmayacak. Benim oyuncularım yenik duruma düşebilir. İyi zamanda herkesin takıma destek verdiği görülmüştür. Ama önemli olan zor anlarda takıma sahip çıkmaktır. O yüzden geriye düştüğümüz anlarda iki yan pas yapamıyoruz veya geriye oynayamıyoruz. Büyük bir tepki çekiyoruz. Böyle futbol oynanmaz.” diye konuştu.

Futbolcunun ayağındaki topu kaybetmemek ve Gol atmak için mücadele verdiğini, bunun öyle karşıdan görüldüğü gibi kolay bir şey olmadığını anlatan Eriş, öncelikle bu sabrın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Taraftara geçen yıldan buyana güzel şeyler armağan ettiklerinin altını çizen Levent Eriş, şöyle devam etti: “Bir beraberlik yada mağlubiyet Sonrası insanları yerin dibine sokmaya ve hakaretlere kimsenin hakkı yok. Adanaspor camiasına ilk ve Son kez çalışmıyorum. Belkide yarın çekip gideriz ama bunu karşılığı bu değil. Oyuncularımıza bu kadar sabırsızca ve hakaretvari bir tarzda davranılmasını doğru bulmuyorum. Neticede bir oyuncu ve sinir sisteminden oluşan insanız. Siner sistemini allak bulak ediyorsunuz, ondan Sonra kanmayı ve onların niye oynamadığını sorguluyorsunuz. Bunun adı destek değil. Maçın bitimine daha 30 dakika var. Oyun bitmeden biz ve çocuklarımız yerle bir ediliyor. Bunun adını ben kabul etmiyorum. Bu sabırsızlıktan bir vazgeçelim artık. Bir oyunu kurallarına göre doğru oynamaya çalışıyoruz.” BOYACI KÜPÜ DEĞİL Adanaspor’un bütçesini dengelediğini ve en ufak bir borç bırakmamak için mücadele veren bir kulüp olduğunu açıklayan Eriş, genç oyuncuları piyasaya çıkardıklarını vurguladı. Turuncu-beyazlı ekibin altyapısından yetişmiş 20 yaşın altında ve gelen futbolculara sahip olduklarına işaret eden Eriş, bunun küçümsenmemesini istedi. Eriş, “Bu sabrı herkes gösterecek. Bu boyacı küpü değil. Böyle bir şey yok. Bunun adı sabırdan geçer. Birazda sabır etmesini bileceğiz. Çocukları bu şekilde yerin dibine sokmak mantıklı bir şey değil. Elimizdeki materyal ile şampiyonluğa gidebileceğimiz kadar mücadele veriyoruz. Ama bu o kadar kolay bir şey değil. 20-25 trilyon para harcayan takımların konumlarına baktığınız zaman Adanaspor’un ne kadar doğru ve isabetli gittiğini görme şansı elde ederiz.” değerlendirmesini yaptı. HAK ETMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET ALDIK Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise hak etmedikleri ve istemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Adana’ya 3 puan için geldiklerini aktaran Altın, “Benim futbol felsefem, içerde dışarıda fark etmiyor. Ne olursa olsun pozitif futboldan yanayım. Bunu da sahada gördük. İlk dakikalarda biraz olumsuz başladık. Ama Sonra toparladık.” şeklinde konuştu.

Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerine dikkat çeken Erhan Altın, futbolun böyle bir şey olduğunu belirtti.

Altın, şunları söyledi: “Futbol kesinlikle af etmiyor. Cezayı anında kesiyor. 40 senedir bu işin içindeyim, böyle şeyleri çok gördüm. Ama futbolcularımın istekli olması beni sevindirdi. Ama bu futbola bu netice yakışmadı. Adanaspor’u da canı gönülden kutluyorum. Onlarda maçı kazanmak için Son anına kadar mücadele ettiler. İstediler, aldılar; tebrik etmekten başka bir şeyimiz yok. Ama mağlubiyet bize yakışmadı.”