Trabzonspor İle Bursaspor 73. Randevuda

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 73. kez karşı karşıya gelecekler.

Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 72 lig maçında, bordo-mavililerin galibiyetlerde 38-8 üstünlüğü bulunuyor. 26 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 107 gol atarken, kalesinde 47 gol gördü. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynana maçlarda ise Bursa’da 1-1 berabere kalırken Trabzon’da ise bordo-mavili takım 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

TRABZON'DA YENİLGİSİ YOK Trabzonspor, Bursaspor karşısında sahasında lig tarihinde hiç yenilgi görmedi. İki takım arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan 36 lig maçının 24'nü Trabzonspor'un üstünlüğü ile tamamlanırken, 12 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 62 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü. İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti ise 1988-89 sezonunda 6-0'lık sonuçla Trabzonspor elde etti.

SAĞLAM'IN GÜNEŞ'E KARŞI GALİBİYET YOK Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Burasspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam teknik adamlık kariyerleri boyunca 7. kez karşı karşıya geldi. 6 lig ve 1'de Süper Kupa maçı olmak üzere oynan 7 maçta Güneş 5. kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Sağlam ise Güneş'e karşı galibiyet elde edemedi.

İki teknik adam arasında oynanan maçlar ise şöyle: Trabzonspor-Burasspor. 2-1 Burasspor-Trabzonspor:1-1 Trabzonspor-Burasspor:1-0 Burasspor-Trabzonspor:0-2 Burasspor-Trabzonspor:0-3 Süper Kupa Burasspor-Trabzonspor:1-1 Trabzonspor-Kayserispor:2-1

Kaynak: İHA