Çalımbay: Bir Hakem Böyle Bir Faulü Görmüyorsa Hakemliği Bırakmalı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Akhisar Belediye karşısında kötü oynadıklarını ancak Hakem Halis Özkahya’nın Akhisar’ın 2. golünde kalecilerine yapılan faulü görmemesini eleştirdi.

Çalımbay, “Bir hakem böyle bir faulü görmüyorsa hakemliği bırakmalı, o pozisyonda golü vermek vicdansızlıktır.” dedi.

Çalımbay, maçın bekledikleri gibi olduğunu kapanan ve kontratak yapmaya çalışan bir takım beklediklerini anlatarak, “Hakikaten geriden gelen ve iyi süratli oyuncuları da vardı. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İyi bir futbol oynamayı isterdik ama bugün önemli olan kazanmamızdı. Kontra ataklara dikkat etmemiz gerektiğini hafta içi sürekli çalıştık ve söyledik ama maalesef kendi hatalarımızdan 2 tane gol yedik beklemediğimiz şekilde. Ligde tabi böyle şeyler yaşanacak böyle maçlarda olacak önemli olan ondan Sonrası 2 tane atarsın ama 2 tane telafi edecek zaman var her şey var. Biraz daha dikkatli olabilirdik. Pozisyon derseniz Akhisar bize istediğimiz her türlü pozisyonu verdi. Bizde defans olarak rakibe pozisyonlar verdik. Bazı arkadaşlarımızın istediğimiz seviyede olmamaları, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememiz puan kaybına neden oldu.” diye konuştu.

Kendi sahasında oynadıkları Bursa maçında yine 2-0 mağlup duruma düştüklerini ancak telafi ettiklerini kaydeden Çalımbay, “Bugünde aynısı oldu ama bugün Son vuruşlarda Son paslarda dikkatli değildik. Böyle maçlarda kesinlikle gol yemek gerekiyor. Yesen bile bir tane yemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

"O POZİSYONDA GOLÜ VERMEK VİCDANSIZLIK"

Çalımbay, kalecilerine yapılan faulü görmeyerek golü veren hakemi eleştirdi.

"Benim asıl söyleyeceğim şey hakemle ilgili kalecimiz belki 6 ay futbol oynayamayacak. Şuanda durumu kritik gözüküyor. Eğer hakemsen anında gelişen bir olayı göremiyorsan hakemlik yapmayacaksın." diyen Çalımbay, "Çünkü bizim arkadaşlarımız sordu, ani gelişti diyor tabi ki ani gelişecek. Biranda gelişiyor bir anda karar vereceksiniz. Bizim kalecimiz yerdeyken ayağı parçalanmışken o gölü vermek bence vicdansızlık. Bu gerçekten hakemlik değil. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyordu. Hakem maçta iyi bir maç yönetti, yönetiminde problem yok ama onu görmesi gerekiyordu bir hakemin. Bundan dolayı üzgünüz, zaten 2 kalecimiz öyle gitti, bir kalecimiz daha gitti. Şu ara şansızlıklar yaşıyoruz. Biz bu zor günleri aşacağız tabi ki. Lig zor bir maraton olduğu için her zaman iyi olmuyor bazen krizli günler oluyor. Bunları inşallah el birliği ile aşacağız." ifadelerini kullandı.

FİFA KOKARTINA ADAY OLAN HAKEM POZİSYONU GÖRMELİ

Sivassporlu Uğur Kavuk ise ilk yarıda yedikleri golden Sonra oyun riske ettikleri ancak girdikleri pozisyonu değerlendiremediklerini söyledi.

Kavuk hakemin Kaleci Borjan’ın sakatlandığı pozisyonu görmemesini ve golü vermesini eleştirerek FİFA kokartına aday olan bir hakemse o pozisyonu görmesi gerektiğine vurgu yaptı. Grociski de fazla söyleyecek bir şey olmadığını ileriki haftalarda toparlanmaları gerektiğini dile getirdi.

BİZ BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Akhisar Belediye Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise güçlü bir rakibe karşı iyi bir oyun oynadıklarını ifade ederek, “Sivasspor hem iyi bir kadroya hemde iyi bir oyun anlayışına sahip. İşimiz zordu, takım oyununu ön plana çıkaran bir oyun oynamamız gerekiyordu ve bunu başardık. Haftalardır iyi oynuyorduk ama girdiğimiz pozisyonları gole çevirtememiştik. Bugün bunu da başardık oyuncularımı tebrik ediyorum.” dedi.

İlk 8 haftada 3 gol atıp bir maçta 2 gol atmaları ile ilgili olarak bir soru üzerine Hamzaoğlu, “Aslında iyi oynuyorduk, kaybettiğimiz maçlarda da oyun olarak çok kötü olduğumuz söyleyemem sadece gol yollarında sıkıntımız vardı bu da tabi oyuncularımın kendilerine olan güvenini olumsuz etkilemişti. Golün geleceğini biliyorduk, pozisyonlara giriyorduk maçlarda. Pozisyonlara girdikten Sonra golü de bir gün bulacaktık. Golde atabiliyorsak bundan Sonra oyuncularım kendilerine güvenli oynayacaklar. Biz bugün çok önemli bir galibiyet aldık. Biz yine ayaklarımız yere sağlam basarak kendi bulunduğumuz durumu bilerek hareket etmek zorundayız. Bundan Sonraki maçlarımızda yine rakiplerimiz zorlamaya onları mümkün olduğunca güç. Duruma sokmaya çalışacağız. Yakalarsak fırsatları değerlendirmeye gayret edeceğiz. Biz bu oyun anlayışını sürdürmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Sertan Vardar ile Uğur Demirok ise bundan önce takım olarak çok iyi oynadıklarını ancak gol atamadıklarını belirterek bu maçta bunu başardıklarını ve istedikleri puanı aldıklarını söyledi.

2. golü atan Sertan Vardar bir soru üzerine Sivasspoor kalecisi Milan Borjan’ın sakatlandığı pozisyonu görmediğini, o pozisyonda boş kaleye vurmaktan başka çaresinin olmadığını kaydetti.