Kortun sultanlarından tenis ziyafeti (Full maç)

TEB-BNP Paribas WTA Championships 2012'de, üç saat 12 dakika süren ve gece saat 02.12'de sona eren maçı 2-1 kazanan Maria Sharapova ikide iki yapmayı başardı. İstanbul Sinan Erden Spor Salonu'nda devam eden turnuvadaki ilk maçında İtalyan Sera Errani'yi 2-0 mağlup eden Rus raket ile son şampiyon Kvitova'yı aynı skorla geçen Polonyalı Radwanska nefes kesen bir maç oynadı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, günün ilk maçında, Beyaz Grup’ta oynadığı iki karşılaşmayı da kazanarak yarı finale çıkmayı garantileyen Rus oyuncu Maria Sharapova ile oynadığı tek maçtan da mağlubiyetle ayrılan ve gruptan çıkma şansını yitiren Avustralyalı Samantha Stosur karşı karşıya gelecek.

Daha sonra Beyaz Grup’ta oynadıkları iki maç sonunda 1′er galibiyetleri bulunan Polonyalı Agnieszka Radwanska ile İtalyan Sara Errani gruptan çıkmak için birbirleriyle mücadele edecek.Organizasyonda günün son maçı Serena Williams’ın 3′te 3 yaparak yarı finale yükseldiği ve Alman Angelique Kerber’in maç kazanmadan turnuvaya veda ettiği Kırmızı Grup’ta oynanacak. Bu grupta 1′er galibiyetleri bulunan dünya 1 numarası Belaruslu Victoria Azarenka ile Çinli Li Na yarı finale çıkmak için karşılaşacak.

-Puan durumu-
TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda 3. gün sonunda puan durumu şöyle oluştu:

Beyaz Grup:

Oyuncu Maç Galibiyet Yenilgi Set
Maria Sharapova 2 2 – 4
Agnieszka Radwanska 2 1 1 3
Sara Errani 2 1 1 2
Samantha Stosur 1 – 1 1

Kırmızı Grup:

Oyuncu Maç Galibiyet Yenilgi Set
Serena Williams 3 3 – 6
Victoria Azarenka 2 1 1 2
Li Na 2 1 1 2
Angelique Kerber 3 – 3 1

Maria Sharapova, Samantha Stosur'u mağlup etti


Dünya iki numarası Maria Sharapova, gruptaki son maçında karşılaştığı Samantha Stosur ' u 6-0/6-3 ile geçerek dünya 1 numarası olma şansını sürdürdü.Gruptan çıkmayı ikinci gün garantileyen Sharapova bugün fortmalite gibi görünen karşılaşmada Samantha Stosur ile karşı karşıya geldi. Rus tenisçinin yılı bir numarada bitirebilmesi adına İstanbul ' da maç kaybetmeden şampiyon olması gerektiğinden Masha karşılaşmaya daha çok önem veriyordu.

Stosur müsabakaya çok kötü bir servis performansı ile başladı. İlk dört servisinde servis kutusunu bulamayan Avustralyalı tenisçi daha maçın başında servisini kaptırdı. İkinci servis oyununda da iki çift hata üreten dünya dokuz numarası bu moral bozukluğu ile ilk seti oyun alamadan bitirdi. Stosur, ilk sette sadece beş puan elde edebildi.Sharapova ikinci sette de oyun disiplininden kopmadı. Stosur ilk oyunda yine bir servis kırma puanı kaptırsa da bu sefer servisine tutundu ve maçtaki ilk oyununu aldı. Bu sette daha az hata yapan Stosur rakibini biraz daha fazla zorladı. Ancak Sharapova yedinci oyunda sıfıra karşı servis kırarak avanatajı elde etti.

Bu üstünlüğü kaptırmayan dünya iki numarası karşılaşmadan galip ayrıldı.Bu sonuçla Sharapova üç maçta üç galibiyet ile gruptan lider çıktı. Rus tenisçinin sezonu 1 numarada bitirme şansı ise hâlâ devam ediyor. Beyaz Grup ' tan ikinci çıkacak tenisçi, Agnieszka Radwanska – Sara Errani maçının galibi olacak. Sharapova yarı finalde, Kırmızı Grup ' ta oynanacak olan Victoria Azarenka – Li Na maçının galibi ile eşleşecek.