Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, AEL Limasol'u 1-0 yenerek zorlu bir deplasmandan 3 puanla ayrılmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, özellikle maçın ilk 15-20 dakikasının istedikleri şekilde geçtiğini belirterek, ''20. dakikadan sonra rakibimiz oyunu biraz sertleştirince maçın kontrolünü yitirdik. İlk yarının son 20 dakikasında geriye de düşebilirdik'' dedi.

İkinci yarıda hemen kontrolü ellerine aldıklarını, sahaya iyi yayıldıklarını ve topu hızlı dolaştırdıklarını anlatan Aykut Kocaman, ''Maçın sonuna kadar tamamen kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirip, golü de bulduk. Zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmanın sevinci içindeyiz'' diye konuştu.

Bütün Fenerbahçelilerin istediği tablonun UEFA Avrupa Ligi'ndeki tablo olduğunu kaydeden Kocaman, aynı durumu ligde de yansıtmak istediklerini söyledi.

-''AEL Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi''-

''Bütün Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum'' diyen Kocaman, AEL Limasol Kulübü'ne de konukseverlikleri için teşekkür etti.

Bu deplasmanın sıkıntılı geçmesinin beklendiğini dile getiren Kocaman, ''Bilinen birtakım nedenlerden dolayı sıkıntıların beklendiği ortamda, geldiğimiz andan şu ana kadar hem saha içinde hem de saha dışında AEL Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi. Buradan teşekkür ediyorum. Umarım ve diliyorum aynı konukseverliği biz de orada göstereceğiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, kazanılan maçlardan sonra da eleştirildiğini söylemesi üzerine Kocaman, ''Biz kazanalım da kim ne derse desin. Yeter ki futbolcular kazanmaya devam etsin'' dedi.

Kocaman, kaleci Volkan Demirel'in milli takımdaki performansıyla kendi takımındaki performansının farklı olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Volkan bu takımın kalecisi. Görevi top geldiği zaman kurtarmak. Görevini iyi yapan bir kardeşimiz. Milli takımla Fenerbahçe performansı arasında çok büyük fark olduğunu sanmıyorum. Oyuncularda inişler çıkışlar olabiliyor. Hata yapıldığı zaman kalecilikte telafisi zor. Son maçı futbol hayatında küçük bir kaza olarak yorumlamak lazım'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Alim Tunçay

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA