Simone Pianigiani: Sonuna Kadar Şansımızı Denedik

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, THY Euroleague (A) Grubu 3. maçında Real Madrid'e 83-75 kaybettikleri maçta iyi oynamadıklarını ve rakiplerinin galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Baş antrenörü Simone Pianigiani, maçın geneline bakıldığında, karşılaşmanın kaderini belirleyen şeylerin kaçan sayılar olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:"Maçın özeti aslında çok basit. Şu anda Real Madrid takımı birçok sebepten dolayı bizden daha iyi durumdalar.

Bunun ilk sebebi çok enerji dolu bir takım. İkinci sebebi de oturmuş bir sistemle aynı antrenörle ikinci seneleri. Maçın kaderini çok küçük şeyler belirledi.Ribauntlarda daha enerjiklerdi. Tabi bu doğal bir şey, çünkü Real Madrid hücum ribauntları konusunda Euroleague’in en başarılı takımı. Bizim böyle sorunlarımızın olması normal şu aşamada. Bu kadar top kaybını kesinlikle telafi etmemiz gerekiyor. Çok fazla top kaybımız oldu. Bu tur maçlarda, 3 sayılık atışlarda daha iyi olmak gerekiyor. Biz 2 sayılık atışlarda onlardan daha iyiydik. Çok açık atış kaçırdık. Taraftarın desteğiyle maçı tekrar yakaladık. Aradaki farkı 4 sayıya kadar indirdik ama 3 sayılık atışı kaçırdık, üstüne 2 serbest atış kaçırdık ve 3 hücum kaçırdık. Bu maçın dönüm noktası olabilirdi. Bir oyun maçı çevirmeye yetebiliyor ama yakaladığımız fırsatı kaçırdık. Real Madrid çok doğru bir şekilde hak ederek kazandı bu maçı. Tamamen maçı kontrol altında tuttular. Güzel top çevirdiler. Bizde pas eksikliği vardı. Daha iyi bir takım olabilmek için oyuncularımın bu konuda çalışmaları gerekiyor. Her şeye rağmen oyuncularımın yaklaşımı hoşuma gitti. Hiç pes etmediler. Her şey bitmiş gibiyken bile pozitiftiler ve bu tekrar başlamak için kendimize güven verdi. Bizden sayı olarak çok ilerdeyken ve çok yorgunlarken bile pes etmediler. Bu benim için çok pozitif bir ayrıntı. Sonuna kadar sansımızı denedik."