Bakan Suat Kılıç: Sahada Suyun Birikmesinde Devletin Kabahati Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında sahada suyun birikmesiyle meydana gelen olumsuzluklarla ilgili, devletin en ufak bir kabahati olmadığını söyledi.

Bayramını, seçim yeri olan Samsun’da geçiren ve Samsunspor Kulüp Binası’nda futbolcular için düzenlenen bayramlaşmaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Türk Telekom Arena’da geçtiğimiz günlerde, Galatasaray’ın oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında yağan yağmur sonrası saha içinde suların birikmesiyle ilgili “yapımda hata var mı?” sorusunu cevaplandıran Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

“Son maçta ortaya çıkan görüntü hepimizi üzdü. Sadece tribünlerdeki taraftarlar değil tüm Türkiye üzüntü duydu. Türkiye’nin en modern, konforlu stadyumu ve devletin ülkemize stadyum kazandırmak için yaptığı en büyük yatırım Türk Telekom Arena oldu. Orada göle benzer birikintilerin oluşmasını hiçbir mazeretle izah etmek mümkün değil. Stadyumun, zemin altyapısı itibariyle su biriktirmeye elverişli değil. Suyu tahliye kanalları proje gereği var. Ayrıca, burası yine proje gereği üstünün kapatılması gerekiyordu. Oraya, açılır - kapanır bir çatının yapılma işi ise bakanlığımız ve Galatasaray arasında yapılan protokolle kulübe verilmişti. Bir daha bu tür benzer görüntülerin yaşanmaması için yapılması gereken her şey yapılacak. Ama ortaya çıkan görüntüler nedeniyle devleti ve hükümeti suçlamak hem haksız hem de çok kolaycı bir yaklaşım. Orada devletin en ufak bir kabahati söz konusu değil. İmalat sırasında devlet yapması gerekeni yapmış ve Galatasaray’a orasını vermiştir. Bu arada, Galatasaray’dan yapılan açıklamayı da iyi niyetli bir zeminde değerlendiriyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapılıp kamuoyunun bilgilendirileceğini söylüyoruz. Olimpiyat adayı Türkiye’nin, bir daha bu duruma düşmemesi için gerekli tüm önlemler alınacak.”

Polonya’da benzer bir durumun yaşanmasının ardından mevkidaşının istifasını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise Suat Kılıç, şöyle cevap verdi: “Suyun orada birikmesinden dolayı kusuru olan aynı yöntemi düşünebilir. Ama orada suyun birikmesinde devletin, hükümetin veya bakanlığımızın ya da bağlı müdürlüklerinin bir damla kadar bile kabahati yok. Orada 400 milyon liralık büyük bir yatırım yapacaksınız. Sahanın zemininde mazgalları olacak ve o mazgallarla ilgili sosyal medyada kampanyalar yürütülecek, ben buna sadece güler geçerim.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, açıklama sonrası basına kapalı olarak Samsunspor yönetimi ve futbolcularıyla sohbet etti.