Bakan Kılıç, Samsunsporlu Futbolcularla Bayramlaştı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsunspor Başkanı Emin Kar ve futbolcularla bayramlaştı.

Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen bayramlaşmaya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, Samsunsporlu futbolcular ve yöneticiler katıldı.

Bayramlaşmanın ardından Samsunspor - Denizlispor maçını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Dün gece zorlu bir maçı geride bıraktınız. Her defasında olduğu gibi Samsunspor maçlarının heyecan fırtınası olduğunu dün gece bize hatırlattınız ve yaşattınız. 2 - 0 geriye düştüğümüz bir maçta son dakikalarda 2 - 2’lik bir skorla sahadan ayrılmış olduk. Evvela kazanmaya yönelik inancından dolayı futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Bayrama bizi üzüntüyle çıkarmadılar. Bayrama bizi Samsunspor adına ve Samsun kenti adına büyük bir sevinçle çıkardılar. Aynı şekilde kulüp başkanımız Emin Kar’ı da kutluyorum. Zor koşullarda, zor bir dönemde, şartların Samsunspor için olabilecek en zorlu zamanında göreve talip oldu” dedi.

Samsunspor’un PTT 1. Lig’de başarılı mücadele verdiğini belirten Bakan Kılıç, “Başarı kelimesinin altını özellikle çiziyorum. Kim ne derse desin Samsunspor sezon başı durumuna göre Samsunspor sezon başındaki tablodan beklentilere göre kesinlikle başarılı bir takımdır. 1 galibiyetimiz, sadece 1 mağlubiyetimiz var ve 6 tane de beraberliğimiz var. Berabere biten müsabakalarda takımın canını dişine takarak ortaya koyduğu performans herkesin takdirini kazanmış durumdadır. Tek tek maçların yorumuna girecek değilim. Çünkü her takımın arkasında bir şehir var. O şehrin halkı var. Ama ben Samsunluyum, elbette ki Samsunspor’un başarılı olmasını ve Samsun’a mutluluklar yaşatmasını yürekten temenni ederim.

Biz çok konuşmayı değil, Samsunspor için çok şeyler yapmayı prensip olarak ortaya koyduk. Zaman zaman belli açıklamaları sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmaktadır. Onun söylediklerini bizde kendi adımıza yeterli buluyoruz. Samsunspor’a sahip çıkmak için sadece bugün değil, 10 yıllık milletvekilliği hayatımız boyunca her zaman kendimize birinci görev olarak değerlendirdik. Bizim Samsunspor için verdiğimiz mücadeleden daha fazla bir mücadeleyi ortaya koyan eleştiri hakkını kullanabilir. Ama daha fazlasını yapmayanların bir eleştiri hakkını kullanma imkanı kanaatimce söz konusu değildir. Bugün zaten kimsenin kimseyi eleştireceği değil, herkesin Samsun adına Samsunspor’a sahip çıkacağı gündür ve Samsunspor arkasından bugün her zaman olduğundan çok daha kuvvetli bir birliktelik vardır. Bizler başta olmak üzere milletvekili arkadaşlarımız, valimiz, Büyükşehir Belediyemiz bütün imkanlarını seferber ederek, Samsunspor’u ayağa kaldırmanın ve yeniden hak ettiği yer olan Süper Lig’e çıkarmanın samimi mücadelesini vermekteyiz. Bu samimi mücadeleyi gölgelemeye hiç kimsenin hakkı olmadığı kanaatindeyiz” diye konuştu.

3 Aralık 2012 tarihinde Samsun stadyumunun ihalesini gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Kılıç, “Bu stadyumu 2013 yılında bitirim 2014 - 2015 sezonuna Samsunspor stadını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tabi ki Samsun’a 33 bin kişilik Türkiye’nin en modern stadyumlarından birini kazandırdığımız gün Samsunspor’un da mutlak suret de Süper Lig’de yeniden temsil ediliyor olmasını diliyoruz. Bu doğrultuda ben bana düşen mücadeleyi vermeye hazır olduğumu her zaman ifade ettim ve ifade etmemede gerek yok, Samsunluluğumun gereği budur. Az önce söylediğim arkadaşlarımın tamamı Samsunluluklarının gereği olarak kendilerine düşen mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edecekler.

Geri kalan takıma ve taraftar camiasına düşen bu iyi niyetli çabalarımızı tribünlerde takdir etmeleridir. Samsun’un her anlamda örnek bir spor kenti olmasını arzu ediyoruz. Spor tesisleri anlamında örnek bir spor kenti olsun, Samsunspor’un başarılarıyla örnek bir spor kenti olsun, stadyumdaki disiplin ve intizamı ile örnek bir spor kenti olsun, tezahürat ve slogan kalitesiyle Samsun örnek bir spor kenti olsun. Spor aynı zamanda bir ahlak, aynı zamanda bir erdem sistemi ve değerler sistemi olduğu, bu bilinç konusunda da Samsun örnek bir spor kenti olsun. Gençlik ve Spor Bakanı olarak diliyorum ki Samsun’a kazandıracağımız 33 bin kişilik stadyum tribünlerle saha arasında bırakın parmaklık ve tel örgüleri, cam kafeslerin bile olmadığı, bu gerek duyulmadığı bir şehir olsun.

Bu sezon ve önümüzdeki sezon boyunca Samsun’a bu seyir kalitesini kazandırabilirsek, bu tribün anlayışını hakim kılabilirsek emin olun bu şehir hem Samsunspor hem de taraftarıyla, halkıyla birlikte Türkiye’nin örnek spor kenti haline gelmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA