Tenis'te Kvitova Veda Etti, Stosur Devam Edecek

Tenis'te sezon finali olarak da isimlendirilen TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’un ilk şampiyonu Petra Kvitova turnuvadan çekildi.

Petra Kvitova, dünkü Agnieszka Radwanska maçı sonrası turnuvaya devam edemeyeceğini açıkladı.

Kvitova yerine dünya sıralamasında 9. sırada bulunan Samantha Stosur turnuvaya devam edecek.TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’da ilk maçlar dün büyük seyirci desteği altında oynanmış ve turnuvanın ilk maçında, geçtiğimiz senenin şampiyonu Petra Kvitova Agnieszka Radwanska ile karşılaşmıştı. Türk seyircinin kendisi lehine büyük tezahüratına rağmen rakibine yenilen Kvitova, maç sonrası yapılan basın toplantısında kendini iyi hissetmediğini ve kendi oyununu oynayamadığını belirtmişti. Başarılı tenisçi, bugün düzenlediği basın toplantısında ise turnuvaya devam edemeyeceğini açıkladı.

Kvitova yerine Şampiyona’ya Avustralyalı Samantha Stosur devam edecek.WTA sezon sonu şampiyonasının 2. gününde turnuvadan çekilmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kvitova, maç sırasında ellerinin titrediğini ve kendini kötü hissettiğini belirtti.

Özellikle karnındaki ağrının nefes almasını engellediğini belirtken raket, bu durumun oyununu tamamen etkilediğini sözlerine ekledi. Kariyeri boyunca ilk defa bir turnuvadan çekilmek durumunda kaldığını belirten Kvitova, en kısa zamanda eski gücüne kavuşmayı umduğunu da sözlerine ekledi.