Tenis'in Yıldızları İlk Günü Coşkulu Tamamladı

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Tenis Turnuvası'nda ilk mücadeleleri tamamlanırken, sürpriz yaşanmadı.

Turnuvaya yarın yapılacak 3 maçla devam edilecek.Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde yarın Kırmızı Grup'ta 2 maç, Beyaz Grup'ta ise 1 karşılaşma oynanacak. Yarın saat 17.00'de başlayacak günün ilk mücadeleleri Kırmızı Grup'ta olacak. Bu grupta ilk maçını kazanan ABD'li Serena Williams, yarın ilk maçına çıkacak Çinli Li Na ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı Grup'ta ikinci karşılaşma ise Belaruslu Victoria Azarenka ile Alman Angelique Kerber arasında oynanacak.Günün son mücadelesi ise Beyaz Grup'ta ilk gün maçlarını kazanan Rus Maria Sharapova ile Polonyalı Agnieszka Radwanska arasında olacak.

SERENA İYİ BAŞLADI

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda günün ikinci maçında Kırmızı Grup'ta ABD'li Serena Williams, Alman raket Angelique Kerber'i 2-0 mağlup etti.Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda Williams, ilk sette zorlanmadı. Bu sette 3-0 öne geçen Serena Williams karşısında Angelique Kerber, iyi konsantre olarak skoru 3 - 3 yaptı. Mücadeleye yeniden dönen ABD'li tenisçi, ilk seti 6-4 kazandı.İkinci setin başında zorlanan Serena Williams, 1-1'lik skorun ardından agresif bir oyun sergiledi ve rakibine göz açtırmadı. Williams, bu seti de 6-1 alarak mücadeleden 2-0 galip ayrıldı ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.İlk maça göre daha fazla seyirci salonda yer alırken, tenisseverler ABD'li sporcu Serena Williams'a coşkuyla destek verdi.

SON ŞAMPİYONA DARBE

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın ilk gününde ilk olarak Beyaz Grup'ta Polonyalı Agniezska Radwanska ile Çek Petra Kvitova karşı karşıya gelirken, Radwanska turnuvanın son şampiyonunu 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.Maça rahat başlayan Radwanska 1-0 öne geçerken, son şampiyon Kvitova sert servisleriyle oyunda denge kurmaya çalıştı. Ancak Radwanska bir anda 3-0'lık üstünlük yakaladı. Seyircinin desteğini arkasına alan ve skoru 3-1 yapan Petra Kvitova, rakibinin servisini kırarak 3-2 yaptığı seti daha sonra 3-3 beraberliğe taşıdı. Rakibinin file önündeki hatalarını iyi değerlendiren Radwanska, yeniden üstünlüğü eline aldı. Rakibinin servisini kıran Polonyalı raket, 48 dakika süren ilk seti 6-3 kazanarak 1-0 öne geçti.Radwanska, ikinci seti de rahat aldı.
Agniezska Radwanska, ikinci sette de rahat bir oyun sergiledi. Kvitova, 1-0 geriye düştüğü bu sette 1-1 beraberliği yakaladı. Ancak Çek tenisçi bu skorun ardından servislerde üst üste hatalar yapınca istediği sonucu alamadı. Rakibini savunmada tutan ve file önünde başarılı oyun çıkaran Radwanska, 4-1 öne geçtiği seti 6-2 alarak, maçı 2-0 kazandı.İlk maça seyirci ilgisi az oldu. Turnuvanın ilk maçına tenisseverlerin ilgisi az oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda tribünlerin büyük bölümünde boşluklar oluşurken, turnuvanın ilk maçını 7 bine yakın seyirci izledi.

SEYİRCİLERİN İLGİSİ SHARAPOVA VE WİLLİAMS'A

Turnuvanın ilk gününde salona gelen seyirciler en büyük desteği Rus raket Maria Sharapova ile ABD'li tenisçi Serena Williams'a gösterdi.İlk maçta zaman zaman oyundan düşen son şampiyon Petra Kvitova'ya destek veren seyirciler, ABD'li tenisçi Serena Williams'ı ise coşkulu bir şekilde karşıladı. İlk iki maça göre salonun daha fazla dolu olduğu 3. karşılaşmaya çıkan Rus tenisçi Maria Sharapova ise tenisseverlerin en fazla ilgi gösterdiği sporcu oldu.