Kritik maç öncecesi müjdeli haber

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, AEL Limassol ile oynayacakları ikinci karşılaşmada avantaj sağlayabilmek için bu maçı kazanmaları gerektiğini söyledi.

Aykut Kocaman ile Egemen Korkmaz Rum AEL takımı ile UEFA Avrupa Ligi 'nde oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Kocaman basın toplantısında yaptığı açıklamada, heyecanlı bir Avrupa macerası var ve hem bizim, hem de grubumuzdaki diğer takımlar için önemli. Arka arkaya Limassol ile 2 maç oynayacağız. Bu anlamda bakıldığı zaman hem biz, hem de Limassol mücadeleden ödün vemeyecek. Limassol ile oynayacağımız iki maç sonunda avantaj yakalamak için kazanmamız gerek. İddiamızı sürdürmemiz ve onların da iddialı oynayacaklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Futbolun sürprizlerle dolu bir oyun olduğuna vurgu yapan Kocaman, futbolun en güzel tarafı her türlü sürprize açık olması. Bu nedenle en çok sevilen spor dalı. Giysiler çıkarılıp, formalar giyilince her türlü şeye ve sonuca yer var. Bu tip ayrımların dışarıda yapılması doğal ama saha içinde konsantrasyon ve arkadaşlık duygusu yüksek olan takımlar kazanır.” şeklinde konuştu.

Rakiplerini iyi analiz ettiklerini dile getiren Aykut Kocaman, 'Limassol'da bir antrenör değişikliği oldu ve merak ediyoruz. Ancak bizim seyrettiğimiz takımın, takım savunması çok iyi ve güçlü. Son oynadıkları Marsilya maçında 90 dakika boyunca hemen hemen aynı oyunu oynayan bir takım vardı.” diye konuştu.

Kocaman, Avrupa sınavlarında inişli çıkışlı bir seyir halinde olduklarını belirtti.

Avrupa 'da kendi standartlarının altında seyrettiklerini kaydeden Kocaman, bunlarında gerekçeleri olduğunu aktardı. Kocaman ligin ikinci yarısında çok daha iyi bir takım olacaklarını söyledi.

Son olarak AEL Limassol maçı kadrosunda yer alan, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ün son durumlarına ilişkin de bir açıklama yapan Kocaman, 'Genel olarak 19 kişilik kadro, oynayabilecek oyuncular anlamına gelir. Dolayısıyla da buraya gelirken hiçbir oyuncuyla ilgili bir tereddüdümüz yoktu. Yarın da en doğru ve güçlü kadromuzla sahada olacağız. ' dedi.

EGEMEN: YARINKİ HEDEFİMİZ MUTLAK GALİBİYET


Toplantıda konuşan Egemen Korkmaz da, yarınki hedeflerinin mutlak galibiyet olduğunu ifade etti.

Egemen şunları söyledi: 'Öncelikle yarınki hedefimiz mutlak galibiyet. Bundan sonra yine Limassol ile oynayacağız. Oynanacak iki karşılaşma da belirleyici olacak ve bu zihniyetle hazırlandık. Güzel bir futbol oynamak isteyen felsefemiz var ve sahaya yansıtınca güzel skorlar alıyoruz. Umuyorum yarın da bu oyun anlayışımızı sahaya yansıtarak, galip gelen taraf olmak istiyoruz.” Öte yandan, Fenerbahçe, AEL Limassol takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarını, akşam saatlerinde GSP Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenmanı; Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari ve Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker ile delegasyonlar da izledi. Kocaman yönetiminde TSİ 20.00'de başlayan antrenman 1 saat 15 dakika sürdü.