Fatih Terim: İnşallah dışarıda yapmak zorundayız

Galatasaray'ın Cluj ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim, İstanbul'da alamadıkları sonuçları, bundan sonra dışarıda almak zorunda olduklarını söyledi.

İstanbul'da alamadıkları sonuçları, artık deplasmanda almak zorunda olduklarını belirten Fatih Terim, kötü hava koşullarının da maçın sonucunu etkilediğini söyledi.

'EĞER SAHANIZ İYİYSE, YAĞMUR ZEVK KATAR '
Yoğun şekilde yağan yağmurun, zemini çok olumsuz etkilediğini belirten Fatih Terim, 'Yağmur, son 1 aydır bütün Avrupa'da yağıyor. Çok zevkli oynuyorlar onlar. Ama bizde 1 defa yağdı, bu hale geldi. Eğer sahanız iyiyse, yağmur olaya zevk katar. Oyunun zevkini artırır. Ama böyle olursa, baştan oyunun şekli belli olur ' diye konuştu.

'NASIL GELİRSE GELSİNLER, BİR ŞEKİLDE GOL OLUYOR '
Çok talihsiz şekilde goller yediklerini de söyleyen Terim, 'Kalemize nasıl gelirlerse gelsinler, bir şekilde gol oluyor. Bunun artık izahı yok. Biz atıyoruz, onlar atıyor ama bir şekilde gol oluyor. Başka da tehlikeli pozisyonları yok zaten. O golden sonra da birçok şey denedik. Böyle bir zeminde oynama alışkanlığımız da yok açıkcası. Top gitmiyor, kalıyor, bazı yerde top kayıyor. Bunlarla boğuşmak, özellikle gol atmak zorunda olan bir takım için kolay olmuyor ' dedi.

'BÖYLE HAVALARDA SAVUNMAK DAHA KOLAY '
Böyle kötü havalarda savunma yapmanın daha kolay olduğunu ve bunun rakibe avantaj sağladığını ifade eden tecrübeli teknik adam, 'Biz erken bir sakatlık sorunu yaşadık. Rakip de 10 kişi kaldı ama böyle havalarda savunma yapmak daha kolay. Buna rağmen penaltı dakikası çok iyiydi. Ama onu da atamadık ve panik oldu. Mağlup olmak bizi uzaklaştırırdı ama şimdi az da olsa bir ümit var. Artık burada yapamadıklarımızı, dışarıda yapmak zorundayız ' şeklinde konuştu.

'BERABERLİK, MAĞLUBİYETTEN İYİDİR '
Mağlup olmaktansa, beraberliğin de kötü bir sonuç olmadığını belirten Terim, 'Sonuç olarak hiç beklemediğimiz bir şekilde 1-1 berabere kaldık. Bazen futolda böyle üst üste gelir. Kızıyoruz, sinirleniyoruz ama sanırım buna acı tebessüm etmek lazım. O yüzden bugün 1-1 iyi diyemeyiz ama mağlubiyetten iyi diyoruz ' dedi.

'OYNAYACAK ZEMİNİ BULAMADIK '
Cluj'un golünde çok şanssız olduklarını ve topun Dany'ye çarparak ağlara gittiğini söyleyen Fatih Terim, 'Yediğimiz bu golü, bir daha seyretmek isterim. O pozisyonda Dany, rakiple gidiyor ama ona çarpıp gol oluyor. Muhakkak ki hatamız var ama her gelen poziyon da böyle gol olmamalı. Herhalde bu böyle devam etmez. Buna rağmen Galatasaray, 2-3 tane atmalıydı. Bu hava açıkcası bizi bozdu. Oynayacak bir zemin bulabilseydik, oynayacaktık. Bulduğumuz karambol toplarını da pek gole çeviremedik ' şeklinde konuştu.

'HAMİT'İN ÇIKMASI TAKTİK GEREĞİ '
Hamit'in yerine Burak Yılmaz'ı oyuna almasının, taktik gereği olduğunu ifade eden Galatasaray Teknik Direktörü, 'Rakip 1 kişi eksik kalınca, Burak'ı taktik gereği düşündüm. Bu nedenle Hamit'i oyundan aldık. Böyle şeyler olabilir. Hepsine ihtiyacımız var. Maç içerisinde hep aktif olduk, hep istekli olduk ama olmadı ' dedi.

BURADA YAPAMADIKLARIMIZI, İNŞALLAH DIŞARIDA YAPARIZ '
Türk Telekom Arena'da alamadıkları sonuçları, artık deplasmanda almak zorunda olduklarını da belirten Terim, 'Biz burda kazansaydık, orada Cluj ve Braga bize karşı daha açık oynayacaklardı. Bu tip takımlar, öyle açıldıkları zaman biz daha rahat oynayabiliriz. Ama şimdi orada da beraberliğe oynayabilirler. Ama burada yapamadıklarımızı inşallah orada yapabiliriz ' şeklinde konuştu.