Çağla Büyükakçay, Büschl Açık Tenis Turnuvası’na Veda Etti

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Almanya’nın Ismaning kasabasındaki 75 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasının son eleme turunda Çek rakibine mağlup olarak ana tabloya yükselme şansını kaybetti.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Ismaning kasabasında düzenlenen 75 bin Dolar ödüllü Büschl Açık Tenis Turnuvası’ndaki son eleme turu maçında Çek rakibine yenilerek elendi.

Aynı günün sabah seansında ev sahibi Luisa Marie Huber’i 6-1’lik çift set neticesinde geçerek elemelerin final turuna kalan Büyükakçay, ana tablo yolundaki son karşılaşmasını akşam seansında 2010 yılında dünya sıralamasında 78 numaraya kadar yükselen, şu anda ise 237. sırada yer alan Sandra Zahlavova ile yaptı. Halı zeminde gerçekleşen kapalı kort organizasyonunda elemelerin bir numaralı seribaşı olarak boy gösteren Çağla, 2 saat 35 dakika süren kıyasıya mücadeleden 7-6, 7-5’lik sonuçla mağlup ayrılarak ana tablo biletini Zahlavova’ya kaptırdı.

Şu anda klasmanın 175. basamağında bulunan Çağla, bu sezonu İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nde düzenlenecek olan 25 bin Dolar’lık Cumhuriyet Kızları turnuvası ve WTA Challenger serisi organizasyonlarında mücadele edecek .

Kaynak: İHA