Arda Turan İspanya'da Türk günlerine katıldı

İspanya'nın en prestijli üniversitelerinden olan Complutense Üniversitesi'nde düzenlenen ''Türkiye Günleri'' etkinliklerine Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan da katıldı.

Complutense Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'nde düzenlenen ve iki gün süren etkinliklerin Son gününde soprano Başak Zengin Kayapınar, İspanyol piyanist Cecila Vargas Lizagarra eşiliğinde bir konser verdi. Konseri, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu, üniversite profesörleri, öğrenciler, Madrid'de yaşayan bazı Türk vatandaşları ve futbolcu Arda Turan da izledi.

Arda, konser Sonrasında Büyükelçi Sinirlioğlu ile bir süre sohbet etti, çevrede bulunanlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Atletico Madrid'de ikinci sezonunu geçiren ve geldiği günden bu yana ''futbolumun yanı sıra Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum'' diyen Arda, ''Türkiye Günleri'' etkinliklerine katılarak bunu gösterdi.

Konser Sonrasında AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Arda, ''Öncelikle Madrid'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederim. Türkiye Günleri'ni en iyi şekilde yaşamaya çalışıyoruz. O yüzden bugün de bir konser etkinliği vardı, birlikte olduk. Çok keyifli ve güzel oldu. Hem Türk vatandaşlarımızla burada buluşmak hem de Türkiye Günleri'ni hatırlayıp memleketimizi anmak bizim için çok keyifliydi. Hem sahnede yer alan sanatçımıza hem de büyükelçilik çalışanlarına çok teşekkürler. Açıkçası ben de bir Türk olarak burada bulunmaktan çok gurur duydum'' dedi.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA