Fatih Terim: Kazanmak İçin Elimizden Gelen Herşeyi Yapacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Cluj karşısında kazanmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi.


Fatih Terim, yarın akşam Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'nın Cluj takımı ile oynanacak karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Tecrübeli teknik adam, "Üçüncü maçımıza çıkıyoruz. Başarılı olmak için sahada herşeyi yapacağımıza inanıyorum. Sahada kazanmak için iyi şeyler yapmak lazım. Futbol adına güzel şeyler yapacağmızı düşünüyorum. Rakibimiz de diğer takımlar gibi değer verdiğimiz bir takımdır. Zaten bugüne kadar yaptıkları ile bunu da gösterdiler. Her takımın birbirine yakın olması, aradaki büyük uçurumları ortadan kaldırdı. Dolayısyla karşılaşmalar her türlü sonuçlara açıktır. Artık skorların sonucunu önceden bilmek tahmin etmek kolay değil, hatta mümkün bile değil. En az hata yapan ve yapılan hatalarına en az ceza kesinlen takım maçları kazanıyor. Yarın akşam oyunun sonuca yansındığı bir gün yaşarız." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Yarın akşam Galatasaray'ın oyun planı nasıl olacak. Daha baskın mı yoksa kontrollü mü oynayacak ?" şeklindeki bir soruya tecrübeli çalıştırıcı, şu cevabı verdi:
"Bu karşılaşma bizim adımıza ne ölüm ne de kader maçıdır. Böyle bir durum bizim için söz konusu değil. Bizim belirlediğimiz bir oyun anlayışımız var. Özünde bu oyun felsefesinden taviz vermeyeceğiz. Biz kaybetsek bile bu oyun anlayışından vazgeçmemek gerekiyor. Oyun felsefesinde değişiklik olmayacak. Ama oyun kontrolü bizde olacaktır."

Başka bir gazetecinin "Takım hucüm oyunundan dolayı savunmada zaaflar mı oluşuyor. Bu yıl Galatasaray çok gol yiyen bir takım görünümünde. Savunmadaki sorunu nasıl çözeceksiniz ?" sorusuna ise Terim, "İstatistikleri tam vermek lazım. Galatasaray aynı zamanda en çok gol atan takımların başında geliyor. Takım gol yiyorsa bunun analiz edilmesi gerekiyor. Bizim problemimiz bir arada fazla çalışamamaktan kaynaklanıyor. Milli takıma 14 oyuncu verdik. Bir arada fazla çalışma imkanımız olmadı. Bir de aşırı güvenden kaynaklanıyor. Bazen aşırı güven de insana zarar veriyor. Sistemde bir arıza yok. Bazı dişlilerde arızalar olabilir. Bu arızalar o oyuncularla devam ediyorsa biz de başka oyuncularla devam ederiz. Ben hala sistemde daha fazla hucum oynamamız gerektiğini düşünüyorum." diye cevapladı.

Fatih Terim, yarınki karşılaşmada Engin Baytar'ı kadroya alacağını fakat önce mi sonra mı oynayacağının belli olmadığını kaydetti.

Terim, sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ve Semih Kaya'nın durumlarının ise antrenmandan sonra belli olacağını belirtti.

Tecrübeli hoca, Spor Toto Süper Lig'inde en az hata yapan takımın şampiyon olacağını fakat Şampiyonlar Ligi'nde kısıtlı maçların sonucunda karşılığını almak istediklerini ifade etti.

"HAYATIM BOYUNCA BAŞKANA BAĞLI ÇALIŞTIM"

Başka bir gazetecinin "Yönetimde Sportif AŞ'de olmadığınız, üzerinizde CEO olmasının sıkıntı yaratıyor mu ?" şeklinde gelen bir soruya Fatih Terim, "Bende bir gerginlik yok. Ben hayatım boyunca başkana bağlı olarak çalıştım. Benim mukavelemde var. Her hangi birşey söyleme gereği düşünmüorum. Bunun dışında başkan beni arayarak durumu bildirme nezaketini gösterdi. Benim bunlarla uğraşacak vaktim de yok zamanımda yok. Bana bu durum tebliğ edilmedi." cevabını verdi .