Uşak’ta “nerede Hareket Orada Bereket” Yürüyüşü

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın birinci yaşı kutlamaları kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Nerede hareket, orada bereket" yürüyüşü Uşak’ta da gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordine ettiği yürüyüş Valilik Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinlikle sona erdi. Yürüyüşe; Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Kabay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer de katıldı.

Yürüyüş öncesi Vali Mehmet Ufuk Erden, etkinliğe katılan öğrencilerle kısa süre sohbet ederek öğrencilere sağlıklı bir yaşam için sporun önemini anlattı.

Öğrenciler yürüyüş öncesi Vali Mehmet Ufuk Erden ve beraberindeki protokol ile Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüyüş başladıktan kısa bir süre sonra sağanak yağmur hem öğrencileri hem etkinliğe destek veren protokolü hazırlıksız yakaladı. Öğrenciler sağanak yağmur nedeniyle Barbaros Caddesi üzerinden yürüyüşü bırakıp Atatürk Spor Salonu’na koştu.

Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Kabay, “2012 yılında çeşitli dallarda açtığımız kurslara toplam 800 öğrencimiz katıldı.

Gençlerimizi sporu sevdirmek ve hareketli bir yaşam alışkanlığı kazandırmak için her yıl yaz dönemlerinde bir çok spor dalında kurslar açıyoruz. Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için eğitim öğretim kadar sportif faaliyetlere de önem vermek durumundayız. Bu yıl ilimizde yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerimize sporu sevdirmek için iş birliği protokolü imzalamıştık. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerimizde yaz gelişim kursları açtık Gençlerimiz imzaladığımız protokol gereği öğleye kadar Kuran kurslarına devam etti, öğleden sonra ise spor salonlarımızdaki gelişim kurslarına katıldı.

Bu kapsamda il genelinde spor salonlarımızdaki eğitimlere katılan öğrenci sayısı 700’dür” dedi.

Kaynak: İHA