Seçimleri Mevcut Başkan Pekdaş Kazandı

İzmir Barosu'ndaki başkanlık seçiminde, mevcut başkan Sema Pekdaş, 4 bin 507 geçerli oyun bin 729'unu alarak yeniden seçildi.

Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı 4 No'lu Sergi Salonu'nda yapılan genel kurulda, İzmir Barosu'na kayıtlı 6 bin 183 avukatın 4 bin 556'sı, 16 sandıkta oy kullandı. Seçim sonucunda mevcut baro başkanı Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sema Pekdaş bin 729, Bağımsız Savunma Grubu adayı Bahattin Özcan Acar 700, Demokrat Avukatlar Grubu adayı Mehmet Girgin 474, İlerici Avukatlar Grubu adayı Arif İnönü 68, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Özdemir Sökmen bin 527 oy aldı.

Sema Pekdaş, yaptığı açıklamada, geçen dönem hukukun sesi olmak için çabaladıklarını belirterek, ''İki yıl çok çalıştık. Hakkı ihlal edilenlerin yanında olduk. Arkadaşlar tarafından takdir edildik. Bundan sonra da bir meslektaşın en ufak sorunu, ya da ülkenin en önemli sorunu hakkında hep sözümüzü söyleyeceğiz. Yeni dönemde üstlendiğimiz görevle omuzlarımızdaki yük daha da arttı. Türkiye'de hukukun ve barışın üstünlüğünün her şeyden önce geldiğini anlatmaya devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Özdemir Sökmen de yaptığı açıklamada, ''Beni şer ittifakları yaktı'' dedi.

Seçime çok iyi hazırlandığını anlatan Sökmen, ''Çok güzel çalışmalar yaptığımızı umuyorduk ama öyle olmadı. Ön seçimlerde bizimle birlikte oy kullananlar, başkalarına oy verdiler. Çağdaş Avukatlar Grubu'nun aldığı bu oy oranını hiç beklemiyordum. Çünkü onların neye hizmet ettikleri bellidir'' diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Bağış / Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA