Samsunspor-kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 8. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Kayseri Erciyesspor maçı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Maçın ardından her iki teknik adam maçı değerlendirdi. Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, “Öncelikle taraftarımıza teşekkür ediyorum. Onları mutlu etmek ve 3 puanla tanıştırmak için elimizden gelen her şeyi sahaya yansıttık ama maalesef attığımız golün arkasından golü yedik. Golü atan Emre’yi de tebrik ediyorum, şapka çıkartmak lazım. Muhteşem bir gol attı. Girdiğimiz pozisyonlar vardı değerlendiremedik. Maçta fazla pozisyon olmadı zaten. Beni sevindiren futbolcularımın iyi niyetleri, maçı kazanmaları adına neyi var neyi yok sahaya yansıttılar. Taraftarımızdan özür diliyoruz” dedi.

Maçı kazanmak için ellerinden her şeyi yapmak istediklerini ifade eden Samsunsporlu oyuncu Lokman Gör, Bugün biz çıkış içersindeydik ve maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımıza inanıyorum. Attığımız golden sonra ardından yediğimiz gol de top gitmesi gereken en iyi yere gitti ve Gol oldu. Taraftarımıza bugün 3 puan kazandırıp bayram hediye vermek istiyorduk ama olmadı” diye konuştu.

Samsunsporlu oyuncu İlyas Yılmazer, “Maça iyi başladık. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Gönül isterdi 3 puanı taraftarımıza hediye etmek isterdik. Denizlispor maçında 3 puanı bayram hediyesi olarak vereceğiz” şeklinde konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ Deplasmanda alınan bir puanın kar olduğunu ifade eden Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, “Bu nemli havada, bu şartlarda oynanan oyunda biz yüksek rakıma alışık olduğumuzdan dolayı maçın başlarında biraz sıkıntı yaşadık. Geçen süreçte istediğimiz oyun anlayışını ve tempoyu oyuna koyamadık. Golü bulduktan sonra daha çok topa sahip olan taraf bizdik. Özellikle ikinci yarı çok daha fazla top bizde kaldı. Samsunspor biraz şişirme toplarla oynamaya çalıştı. Bizde savunmada o konuda çok dikkatliydik hata yapmadık. Bizim adımıza deplasmanda aldığımız 1 puan kardır. Ben iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Maçın hakkı beraberlikti. Belki biz biraz daha pozisyon bulabilseydik, üretken olsaydık kazanma şansı yakalayabilirdik. Samsunsporlu oyuncunun eline çarpan top yüzde 100 penaltıydı. Bunu hakemin vermemiş olması ciddi anlamda iyi yönettiği bir maçı kötü bir kararla bizim aleyhimize çevirdi. Bunun bir standardı olması lazım. Top Samsunsporlu oyuncunun her iki eline birden çarpıyor” dedi.

Samsun deplasmanın her zaman zor olduğunu belirten K. Erciyessporlu oyuncu Hüseyin Yoğurçu, “Ligin sekizinci haftasında ilk defa mental anlamda bizim gibi futbol oynamaya çalışan bir takım gördüm. Bugün Samsunspor iyi bir mücadele etti. Deplasmanda aldığımız bir puana seviniyoruz” diye konuştu.

Dişe diş bir maç geçtiğini ifade eden K. Erciyessporlu Volkan Özcan ise, “Samsunspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA