Mersin 2013 Akdeniz Oyunları'nın Altından Başarıyla Kalkar

Akdeniz Oyunları Komisyonu (CIJM) Başkanı Amar Addadi, İçel’in gecikmeli aldığı 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları'nın altından başarıyla kalkacağına inandığını belirtti.

Addadi, 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Prof. Dr. Taha Aksoy ve Kasım itibarıyla Genel Koordinatör olarak atanan Bekir Korkmaz ile İçel HiltonSA Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

Addadi burada yaptığı açıklamada İçel'in oyunları gecikmeli olarak aldığına dikkat çekerek fakat işin altından başarıyla kalkacağına inandığını kaydetti.

Yapılan işlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Addadi,
tesislerin inşaatı açısından da her şeyin gayet olumlu ilerlediğini ifade etti.

Ziyareti sırasında genel koordinatör değişikliği sürpriziyle karşılaşarak yeni koordinatörle de tanışma fırsatı bulduklarını ifade eden Addadi bu değişikliğin hazırlık sürecini duraksatmamasını umduklarını söyledi.

Görevinden ayrılan Koordinatör Prof. Dr. Taha Aksoy ise yerine getirilen ve 1 Kasım itibariyle göreve başlayacak Bekir Korkmaz'a ve yardımcılığına getirilen Muhammet Adak'a başarılar diledi. Kendisinin ayrılması ile hazırlık sürecinde bir yavaşlama olmayacağını ifade eden Aksoy, “Son düzlüğe çıktık. O hızlanma inşallah sağlanacak. Ben önemli olduğunu düşündüğüm bir alt yapının hazırlanmış olduğu inancıyla huzur içerisinde ayrılacağım. İçel'den ayrılışımı da sevgiliden ayrılışa benzetiyorum." şeklinde konuştu.

Taha Aksoy'dan çok başarılı bir miras devraldığını belirten Bekir Korkmaz’da oyunlara 7.5 ay kaldığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Gerek tesisler bakımından gerekse işleyen, varması gereken noktaya varan bir yapı var karşımızda. Çok güzel bir açılış, 10 gün sürecek oyunlar ve kapanış töreniyle 17. Akdeniz Oyunları'nı başarıyla tamamlayacağız. Her bakımdan planlanan noktanın gayet önünde gidiyoruz. Çok başarılı bir miras devralıyoruz. Bu bir 4 çarpı 4 bayrak yarışına benziyor. Hepiniz rahat olun. Çok güzel bir organizasyon İçel'i ve Adana'yı bekliyor. Organizasyonumuzun bir sloganı var '3 kıta tek ruh' buna hazır olun.

”KOORDİNATÖR DEĞİŞİKLİĞİ HER ZAMAN OLABİLİR
Öte yandan Addadi, "Daha önceki organizasyonlarda bu kadar çok koordinatör değişikliği yaşadınız mı?" şeklindeki soruya, bunu daha önce de yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:"2009 yılındaki oyunlara 1 yıl kala genel koordinatör değişti. Bunlar her zaman olabilecek şeyler. Burada olay biraz daha farklı. Oyunlara 8 ay kala genel koordinatör değişiyor. Bunların tamamen kişisel şeyler olduğunu düşünüyorum. Yargılayamam, yargılayamayız da. Bizim tüm endişemiz oyunlara hazırlık sürecinin yavaşlaması olabilir. Onun dışında bir endişemiz yok. Bunu kişisel olarak sorgulayamayız. Bunun iyi veya kötü olduğunu zaman gösterecek.

"STAT İNŞAATINDAKİ İLERLEME ŞAŞIRTICI BOYUTTA
Taha Aksoy ise bir gazetecinin yapımı süren stadyumun yetişip yetişemeyeceğiyle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:"Bilmiyorum stadyum inşaatını en Son ne zaman gördünüz. Ben aşağı yukarı her hafta pazar günü şantiyeyi ziyaret ediyorum. Oradaki ilerleme şaşırtıcı boyutta. Bir de stadyum inşaatını sadece şantiyede gördüklerinizle tartmayın. Çelik konstrüksiyon dışarıda yapılıyor. Prefabrike elemanlar dışarıda hazırlanıyor. Dolayısıyla çalışmalar değişik kaynaklarda sürüyor."