İnönü’de Kazanan Çıkmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmayla ilgili olarak, “1-0'dan sonra oyunun lehimize gitmesini beklerken, golden sonra oyun içinde kopmalar ve yorgunluklar başladı” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, oyunun, maçtan önce planladıkları gibi geliştiğini belirterek, “Yediğimiz gole kadar, oyun tarzımızda sıkıntı yoktu. Sadece biraz yavaş oynadık ve geriye paslar yaptık. Özellikle ilk yarıda bunu daha faza yapabilseydik, rakip de tedirgin olduğu için daha fazla pozisyon bulup, golü atabilirdik. 1-0'dan Sonra oyunun lehimize gitmesini beklerken, golden Sonra oyun içinde kopmalar ve yorgunluklar başladı” diye konuştu.

Fernandes'in attığı golden Sonra oyundan kopmaların yaşandığını ifade eden Şenol Güneş, Beşiktaş'ın kendi sahasında yaptığı baskıyla pozisyonlar bulduğunu aktardı. Güneş, Son bölüm düşünüldüğünde rakiplerinin maçı kazanabilecek pozisyonları bulduğunu kaydederek, “İlk bölümde biraz soğukkanlı olabilseydik, maçı lehimize çevirebilirdik. Özellikle Son bölümdeki oyun beni üzdü” dedi.

İkinci yarıda oyuna aldığı oyuncuların katkı vermediği dile getiren deneyimli teknik adam, “Sapara'nın hastalığı sebebiyle yorgun olacağını bekliyorduk ama orta sahaya soktuğum oyuncuların topu tutamaması, Son 30 dakikalık bölümde, olumsuzluk olarak ortaya çıktı. O bakımdan alınan puan sevindirici” dedi.

Beşiktaş'ın beraberlik golünden Sonra daha istekli oynadığına dikkati çeken Güneş, şunları söyledi: “Seyircinin Beşiktaş lehine olan psikolojik desteğini aleyhine çevirmek varken tam tersi oldu. Kazanma adına Beşiktaş golü bulduktan Sonra, daha fazla istedi. Bununla da avantajlı pozisyonlar yakaladı ve skora çeviremedi.” OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ Maç Sonrasında basın toplantısına katılan bordo-mavili oyunculardan Didier Zokora, karşılarında kazanmaktan başka seçeneği olmayan bir Beşiktaş olduğunu ifade ederek, rakiplerinin taraftarın desteğiyle büyük bir şevkle oynadığını dile getirdi.

Zokora, ilk yarıda oyuna ağırlıklarını koyduklarını ve bunun Sonucunda da öne geçtiklerini vurgulayarak, “Oyunu iyi bir şekilde kontrol ettik. İkinci yarıda Almeida'ya uzun topla oynamaya başladılar. Fernandes kalitesini gösterdi ve oyuna ağırlığını koydu. Beşiktaş'ın oyun ritmini, tamamıyla değiştirdi. Sonrasında oyunun kontrolünü, Beşiktaş ele geçirdi” şeklinde konuştu.

Berabere kalarak 2 puan kaybettiklerini, bir taraftan da zorlu deplasmandan alınan 1 puanın kar olarak görülebileceğini belirten Zokora, “Maçın geneline baktığımızda, 2 puan kaybettik. Bir taraftan da böyle zorlu bir atmosferde, kazanmak zorunda olan bir rakibe karşı alınmış 1 puan, kar olarak da görülebilir. İyi oynadığımız bölümler var. Öz güvenimiz yüksekti. Bu bizim açımızdan olumlu bir şey. Bu formu daha ileriye taşıyarak, önümüzdeki dönemde daha iyi Sonuçlar almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un 1967. golünü kaydeden Marek Sapara ise ilk yarıda iyi oynadıklarını ifade ederek, “Oyunu kontrol ettik ve devrenin Sonunda golü de bulduk. Bu da bize büyük bir avantaj getirdi. İkinci yarı ise bir takım hatalar yaparak, rakibimize geri dönme imkanı verdik. İki puan kaybettik. Bundan dolayı da hayal kırıklığına uğramış durumdayız” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA