Edremit Belediyesi: 39 - Samsun Basketbol: 69

TKBL’nin ilk haftasında Edremit Belediye, evinde Samsun Basketbol’u ağırlarken skor anlamında kısır geçen mücadelenin galibi 39-69'luk skorla Samsun temsilcisi oldu.

Samsun Basketbol’da 17 sayı ile Anda Jelavic maçın en skorer ismi olurken, Chantel Black ise 11 sayı, 14 ribaundla double-double yaptı.Mücadele Amisha Carter ile Rana Derin’in karşılıklı basketleri ile başlarken, iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve ilk çeyrek 11-11’lik eşitlikle tamamlandı.

Özellikle ikinci periyotta skor bulma anlamında zorlanan rakibine karşı kontrolü eline almaya çalışan Samsun Basketbol, bu çeyrekte potasında sadece 7 sayıya izin vererek soyunma odasına 18-22’lik üstünlükle girdi. Skor yükünü Rana Derin’in çektiği Samsun ekibi, Chantel Black ve Anna Vajda’nın da pota altındaki etkili oyunuyla farkı açmaya başlayarak final periyoduna 30-40’lık avantajla girdi. Son çeyrekte gardını indiren rakibi karşısında hem içeriden hem de dışarıdan etkili olan Samsun Basketbol, bu periyotta ilk yarıda attığı toplam sayıdan daha fazla sayı bularak farkı da 30’a kadar çıkardı ve mücadeleden 39-69 galip geldi.