Beşiktaş - Trabzonspor derbisinde gülen taraf çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İnönü Stadı'nda oynanan maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un golü 45+1. dakikada Marek Sapara'dan geldi. Beşiktaş'ın golünü ise 55. dakikada Manuel Fernandes serbest vuruştan attığı harika golle kaydetti.

İnönü Stadı'ndaki bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 9'a, Trabzonspor ise puanını 13'e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig'nde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor ise Bursaspor'u ağırlayacak.

AYBABA'DAN DEĞİŞİKLİKLER
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile oynanan maçta kadroda bazı değişiklikler yaptı. Ligde Fenerbahçe karşısında alınan 3-0'lık yenilginin ardından kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Veli Kavlak'ın yanı sıra Necip Uysal'ın da sakatlığı sonrası teknik direktör Aybaba, farklı bir 11'i bordo-mavili rakipleri karşısında sahaya sürdü. Cezalı Veli Kavlak'ın yerine ön liberoda İbrahim Toraman yer alırken, sakat Necip Uysal'ın yokluğunda orta sahada genç oyuncu Oğuzhan Özyakup görev yaptı.

ESCUDE VE OLCAY YEDEK

Beşiktaş'ta Fenerbahçe ile oynanan maçta sol bekte büyük hatalar yapan ve sadece 45 dakika oynayan Fransız futbolcu Julien Escude, yedek soyundu. Escude'nin yanı sıra son lig maçında orta sahada etkisiz kalan Olcay Şahan da yedekler arasında yer aldı.

BATUHAN VE ALMEIDA SAHADA

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Aybaba, Trabzonspor karşısında Batuhan Karadeniz ve Almeida'yı birlikte sahaya sürdü. Batuhan Karadeniz ve Hugo Almeida, böylece ilk kez bir lig maçında aynı anda ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı buldular. Portekizli oyuncu Almeida, bordo-mavili rakipleri karşısında solda görev alırken, Batuhan ise forvette maça başladı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir önceki resmi maça oranla kadroda sadece tek değişikliğe gitti. Bordo-mavili ekip, Süper Lig'deki son Kasımpaşa maçından Alanzinho-Soner Aydoğdu değişikliğiyle Beşiktaş karşısına çıktı. Teknik direktör Güneş, sakatlığı bulunan Brezilyalı futbolcunun yerine orta alanda Soner Aydoğdu'yu tercih etti. Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Sapara, ise serum tedavisi görüp iğne olarak Beşiktaş karşısında görev aldı.

İKİ TAKIM DA ÖNCE 'KONTROL' DEDİ!

İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş ile Trabzonspro kontrollü bir oyun anlayışla başladı. İki ekip orta sahada birbirine üstünlük kurmaya çalışırken; zaman zaman mücadele anlamında temponun arttığı dakikalar yaşandı.

ARSENALLI OĞUZHAN DİKKAT ÇEKTİ

Dakikalar ilerledikçe taraftarının da desteğini arkasında alan Beşiktaş, Trabzonspor kalesine daha fazla gitmeye başladı. Bordo-mavili rakibini yarı sahasına hapsetmeye başlayan siyah-beyazlılarda, Olcay'ın yerine maça 11'de başlayan Arsenal'den transfer Oğuzhan etkili paslarıyla dikkat çekti. Oğuzhan zaman zaman da uzaktan şutlarla tehlike yarattı. Öte yandan Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta orta sahada görev yapan İbrahim Toraman başarılı bir performans gösterdi.

SAPARA, İNÖNÜ'YÜ DONDURDU!

Duran toplarla gol arayan iki takımın mücadelesinde ilk devre 0-0 sona erecek derken; Beşiktaş kendi yarı sahasında rakibini durdurumayınca kalesinde şok bir gol gördü. 45+1. dakikada Sapara'nın golü İnönü Stadı'nda sessizliğe neden olurken; Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

MANUEL FERNANDES! HARİKA....

Karşılaşmanın ikinci yarısını değişiklikle başlayan Beşiktaş'ta ilk yarının en etkisiz ismi Batuhan Karadeniz'in yerine Olcay Şahan oyuna girdi. İkinci yarıya oldukça istekli başlayan Beşiktaş, Trabzonspor yarı sahasında oldukça kalabalık göründü. Dakikalar 55'i gösterdiğinde ise sahneye Manuel Fernandes çıktı. Sol kanattan kazanalın serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünen Fernandes, harika bir golle skoru 1-1'e getirdi.

OLCAY VE ALMEIDA'YA ONUR DURVAR ÖRDÜ!

Beraberlik golünün ardından oyunda kontrolü iyice eline alan Beşiktaş'ta orta sahada müthiş işler yapan Manuel Fernandes'in önderliğinde siyah-beyazlılar, Trabzonspor kalesinde arka arkaya önemli pozisyonlar buldu. Karşı karşıya pozisyonda Olcay ve Almeida kaleci Onur'u geçemezken; siyah-beyazlılar çok önemli iki pozisyonu değerlendirememiş oldu.

HAMLELER SONUÇSUZ KALDI, PUANLAR PAYLAŞILDI
Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Samet Aybaba ve Şenol Güneş üstünlük golünü bulabilmek adına değişiklikler yaparak oyuna müdahele etti. Beşiktaş ve Trabzonspor pozisyonlar üretmesien rağmen; iki takımda gol bulamadı. Cüneyt Çakır'ın son düdüğüyle birlikte ise Beşiktaş ve Trabzonspor 1 puanla haftayı kapatmış oldu.