Türkiye Olimpian Derneği’nde Başkanlığı Pro.dr İbrahim Öztek Yeniden Seçildi

18 Ekim 2012 Tarihinde İstanbul’da Ataköy Olimpiyat Evinde Türkiye Olimpian Derneği Genel Kurulu yapıldı.

Genel kurul sonrası başkanlığa yeniden Prof.Dr. İbrahim Öztek seçildi. BAŞKAN ÖZTEK TEŞEKKÜR ETTİ Olimpian Derneği Başkanlığına tekrar seçilen Prof. Dr. İbrahim Öztek, yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Yeni çalışma döneminde daha çok çalışacağız. Bize bu görevi layık görenleri asla mahcup etmemek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Ülkemizde her yaştaki insanımıza spor kültürünü, spor bilincini, olimpizm bilinç ve felsefesini aşılayacağız” dedi.

Türkiye Olimpian Derneği’nin (TOD) amaçlarını kısaca özetleyen Prof.Dr.Öztek, “Türkiye Olimpian Derneği, Olimpiyat oyunlarına katılmış olan sporcu, yönetici, hakem, teknik adam ve medya mensuplarının üye olduğu bir dernektir. Bir yaşam biçimi saydığı Olimpizm felsefesi doğrultusunda tüm gençliğe sporun her çeşidini sevdirmek amaç edinilmiştir. Olimpik felsefenin esası, spor ve kültür eğitimi ile bedene, ruha ve zihne özgü nitelikleri yücelterek, evrensel temel ahlak ilkelerine saygılı nesiller yetiştirmektir. Bizde bu ölçülerde sporcular yetiştireceğiz” dedi.

Türkiye Olimpian Derneği, sporcuların başarıya ulaşması için her çeşit maddi ve manevi destekle onların yanında olacaklarını belirten Öztek; "Olimpik hareketin ülkemizde amacına ulaşması ve ana teması çerçevesinde öğrenci ve spora yönelmiş gençleri açık oturum ve konferanslarla bilgilendirmeyi amaç edindik. Bilimsel, kültürel, ekonomik ve sosyal alanda olduğu gibi spor alanında da başarıya ulaşmış canlı örneklerle, eğitimle sporun birlikte yürütülebileceği, öğrenciler teşvik edilecektir. Bunun için de sloganımız ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ ata sözünü kendimize destur edindik” diyerek sağlıklı yetişen nesiller yetiştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Genel kurul sonrası ise yeni yönetim kurulu görev dağılımı yaptı. Yeni Olipian Derneği Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: Başkan: Prof. Dr. İbrahim Öztek İkinci Başkan: Yrd.Doç. Malik Beyleroğlu Genel Sekreter: Dario Porsemay Üye: Av. Tekin Bilge Üye: Op.Dr. Halil Kazım Gedik Üye: Elif Ekşi Üye: Ali Kemal Tüfekçi

Kaynak: İHA