Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ''Rakipten daha istekli oynadık ve haklı bir galibiyet aldık'' dedi.

Özdilek, Spor Toto Süper Ligi'nin 8'inci haftasında sahalarında Sivasspor'u 4-2 yendikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, hafta içinde kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırılan Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akıncıoğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu. Özdilek, galibiyeti Akıncıoğlu'na hediye ettiklerini söyledi.

Her iki takımın da sahaya 3 puan için çıktığını belirten Özdilek, Sivasspor'un oyuncu kadrosunun deplasmanda kazanma üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

Özdilek, kazananın üst sıralardaki yerini sağlamlaştıracağı bir maçtan galip ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. 3 haftadır kazanarak iyi bir seri yakaladıklarını anlatan Özdilek, ''Maçın başından sonuna kadar hiçbir zaman kaybetme düşüncesi içerisinde olmadık. Sahadaki oyuncuların iştahı, kazanma arzusu ön plandaydı. Futbol adına güzel sunumlar yaptığımıza inanıyorum. Final paslarını doğru yapsak çok daha farklı olabilirdi. Talihsiz iki gol yedik. Daha çok topa sahip olduk ve daha çok atak ürettik. Rakipten daha istekli oynadık ve haklı bir galibiyet aldık'' dedi.

Antalyasporlu taraftarlara da teşekkür eden Özdilek, ''Uzun zamandır böyle dolu ve ateşli bir taraftara karşı oynamıyorduk. Bugün takımı ateşlediler'' diye konuştu.

Kırmızı beyazlı futbolcu Aissati ise zorlu bir maçtan 3 puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Hafta içindeki antrenmanlarda iyi çalıştıklarına dikkati çeken Aissati, kendi sahalarında oynadıkları bütün maçları kazanmaları gerektiğini dile getirdi.

Aissati, Sivasspor karşısındaki korkusuz futbolu sahaya yansıtmaları halinde ligdeki bütün takımları yenebileceklerinin altını çizdi.

-Sivasspor cephesi-

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmaya kötü başladıklarını ve futbolcuların kapasitelerinin altında bir performans sergilediklerini söyledi.

Defansta organize olamadıklarını, orta saha ve forvette de aksamalar yaşadıklarını kaydeden Çalımbay, Antalya'ya bir hafta önce geldiklerini ancak yaptıkları antrenman ve toplantıda konuşulanları bir türlü sahaya yansıtamadıklarını vurguladı.

Takımdaki 3 oyuncunun sarı kart cezası nedeniyle oynayamadığını hatırlatan Çalımbay, bu nedenle kadroyu değiştirmek zorunda kaldığını bu durumun da takıma olumsuz etki yaptığını dile getirdi.

Çalımbay, ''Bize ders olacak bir mağlubiyet aldık. Bu mağlubiyeti hak ettik. Bu maçı telafi etmemiz gerekiyor. Ligde kimin ne olacağı belli değil. Bizim takımımızın oyunu da bu değil. Daha iyi olacağız'' dedi.

Sivassporlu Navratil ise karşılaşmaya kötü başladıklarını ve rakiplerinin oynamasına da izin verdiklerini dile getirdi. Navratil, bu mağlubiyeti unutarak önlerindeki maçlara bakmaları gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Süleyman Elçin / Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA