Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Şahan Açıklaması

PTT 1. Lig'de Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, ''Oyun olarak çok iyi oynadığımızı söylemiyorum. Ama mücadele olarak hakikaten iyi mücadele ettik ve 1 puanı aldık'' dedi.

Şahan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki komşu kent için önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını söyledi.

Oyunun büyük bölümünde üstün mücadele sergilediklerini ifade eden Şahan, şöyle konuştu:

''Golü bulduktan sonra işimizi kolaylaştırmak yerine zorlaştırdık. O sırada topa daha hakim olup, biraz daha pas yapabilsek belki kontra ataklarla farkı artırabilecek pozisyonlar bulabilecektik. Fakat iki takım arasında deneyim ve tecrübe farkı var. Şanlıurfaspor'da oynayan deneyimli oyuncular, bizim futbolcuların yapamadığını yaptı. Hiç ummadığımız anda kalemizde golü gördük. Oyun olarak çok iyi oynadığımızı söylemiyorum. Ama mücadele olarak hakikaten iyi mücadele ettik ve 1 puan aldık. Amacımız ve düşüncemiz tamamen kazanmaktı.''

-Şanlıurfaspor Cephesi-

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya da her iki takımın puana ihtiyacı olduğu bir maça çıktıklarını söyledi.

İlk yarıda iki takımın da birbirlerinin dengelerini ölçtüğünü, ama kendilerinin daha çok pozisyon bulduğunu ifade eden Kaya, ''Devre 0-0 berabere tamamlanınca ikinci yarı artık her iki takım da maçı kendi lehine çevirme adına mücadele etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, gölü bularak öne geçti. Ardından biz de beraberliği sağladık. Sahada inanılmaz bir mücadele ve taktik savaşı vardı. Biz de kazanabilirdik, onlar da kazanabilirdi'' dedi.

Sahanın zemininden dolayı her iki takım oyuncularının topu istedikleri gibi kullanamadıklarını dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

''Mücadelede 1-1 beraberlikten sonra skoru koruma düşüncesiyle maçın berabere bitmesini sağladık. Her iki takım oyuncularını da bu zevkli mücadeleden dolayı kutluyorum. Puan puandır. Her yerde alınan puan bizim için çok değerlidir. Deplasmandan alınan 1 puana seviniyorum.''

Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah / Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA