Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-şanlıurfaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Şanlıurfaspor 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, takımının iyi mücadele ettiğini ifade etti.

Şanlıurfaspor’un daha deneyimli futbolculardan oluştuğuna dikkat çeken Şahan, “Bu iki tane komşu kent için önemli bir karşılaşmaydı. Tabi biz rakibimizden önce kendimizi düşünüp onun mücadelesini yapmak istiyorduk. Biz takımın yapısına uygun olarak iyi mücadele ettik. Golü de bulduk. Golü bulduktan sonra işimizi biz zorlaştırdık. Biraz daha topa sahip olabilsek ve pas yapabilsek farkı arttırabilirdik. Fakat iki takımın arasında deneyim ve tecrübe farkı vardı. Şanlıurfaspor’da çok daha deneyimli futbolcular vardı. Bizim yapamadığımız yaptılar. Çok iyi oynadığımızı söylemiyorum ama iyi mücadele ettik” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Mehmet Yiğit ve Ramazan Altıntepe, mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdiler.

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya alınan 1 puanın iyi olduğunu ifade ederek, “Her iki takımında çok acil puana ihtiyacı vardı. Geçen haftaki olumsuzluktan sonra bu maçtan 3 puanla ayrılmak bize puan verdi. İlk yarı iki takımında bir birinin dengelerini ölçtüğü bir maçtı. Biz daha çok mücadele ettik. Onlarda kazanabilirdi, inanılmaz bir mücadele ve taktik savaşı vardı. Bu mücadeleye yakışmayan bir zemin vardı. Bu durum bizim pas trafiğimizi azalttı. Topları kullanmakta sıkıntı çektik. Beraberliği yakaladıktan sonra maçın 1-1 bitmesini sağladık. Puan puandır. 1 puanda bizim için çok değerlidir. Aldığımız puana seviniyorum. Rakibinde mücadelesine saygı duyuyorum, onlarda kazanabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Şanlıurfasporlu futbolcular Özgür Özkaya ve Tunç Behram galibiyetin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler .

Kaynak: İHA