Engelliler ve Burdur Protokolü Futbol Maçı

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 1. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında zihinsel engelliler ve protokol üyeleri arasında futbol maçı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Meslek Yüksekokulu halı sahasında düzenlenen maçta Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Bayram Keskin ve MAKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Şimşek, Burdur protokolü futbol takımını oluşturdu. Seyircilerin büyük ilgiyle izlediği maçta zihinsel engelliler futbol takımı, Burdur protokolünü zorladı. Maçta ilk gol protokolden gelirken, engelliler atağa geçerek 5 gol üst üste attı. Gol atan engelliler, gol sevincini seyirciler ve takım arkadaşlarıyla paylaştı. Zihinsel engelliler futbol takımı, Burdur protokolünü 8-6 yenerek galip oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, amaçlarının herkesi spora yönlendirmek olduğunu ve ilerleyen dönemlerde zihinsel engelliler futbol takımı gibi güzel projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA