TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık Açıklaması

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ''Federasyon kendisine güveniyorsa, kaynağı varsa tesis yapmalı'' dedi.

Karabıyık, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen ve Türkiye Voleybolu Federasyonu'nun yeni başkanının seçileceği 3. Olağan Genel Kurulu'nda, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okunmasının ardından, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Karabıyık, ''eski federasyon başkanlarından Hüsnü Can'ın, sponsorlardan alınan gelirlerden kulüplere ödeme yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna ilişkin'', 2006 yılından bu yana sponsorlardan, Spor Genel Müdürlüğü'nden ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan elde edilen gelirler ve harcamalarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Erol Ünal Karabayık, şöyle konuştu:

''Hüsnü Can, tesislerle ilgili bazı saptamalarda bulundu. Federasyonların bağımsız, özerk olduğunu kabul ediyorsak SGM'nin demesi çok doğru olmaz. Federasyon kendisine güveniyorsa, kaynağı varsa tesis yapmalı. Yoksa gidip, SGM'den destek de isteyebilir ve tesis yapabilir, ancak SGM'nin müdahalesi doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tesislerin parasının hangi kalemden harcandığına gelince, özellikle İddaa spora girdikten sonra çok ciddi kaynaklar aktarılmaya başlandı. Bunu şükranla anmamız lazım. Spor Toto Teşkilatı, sadece federasyonlara değil sporun pek çok alanına kaynak aktarıyor. Türk sporu, İddaa'nın gelmesiyle maddi kaynak problemini aşmıştır.''

SGM ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın, TVF'ye ''Alın şu tesisi yapın'' diyerek 1 lira vermediğini belirten Karabıyık, ''Bize verilen para tüm diğer federasyonlarda olduğu gibi yıl içindeki faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz içindir'' dedi.

-''TVF Spor Lisesi, bir voleybol okulu değil''-

Erol Ünal Karabıyık, TVF Spor Lisesi'ne yönelik yapılan eleştirilere de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'' gibi bir eleştiri oldu. Bu da bir görüş, saygı duyarım ama bu bir voleybol okulu değil. Voleybol okulları ayrı. Bu bir spor lisesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemi içinde yer alıyor. Türkiye'de 40'a yakın spor lisesi var. MEB ile yapılan protokol doğrultusunda bu lisenin yapıldığı arsa bize tahsis edildi. Biz bunu SGM'ye aktardık ve onlar bize geri aktardı. Orada büyük bir kompleks yaptık. Ayrıca bizim çocuklarımız voleybolu ilk kez bu okulda görmüyorlar. İlköğretimde başlattığımız mini voleybol gibi projelerimiz var. Bu projelerden ve kulüplerin alt yapılarından yetişen, voleybolda üst düzey olmayı tercih edenler o okula geliyor. Bu bir tercih.''

TVF Spor Lisesi uygulamasının Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dikkatini çektiğine işaret eden Karabıyık, ''Bu yıl MEB ile yapılan bir mutabakatla Türkiye'deki mevcut spor liselerinin ihtisaslaşması yoluna gidiliyor'' dedi.

-''Hiçbir zaman demedim''-

Erol Ünal Karabıyık, kendisine yöneltilen ''Hep ben yaptım'' dediği yönündeki eleştirilere ilişkin de, ''Her zaman gelinen noktanın, voleybolun, camianın başarısı olduğunu söyledim. dedim. Hiçbir zaman demedim'' diye konuştu.

Hüsnü Can'ın, ''2003 yılında voleybol şehidi olan Deniz Esinduy'un adı neden hiçbir yerde yok. Bir salonun köşesine neden konulmadı-'' sorusuna karşılık Karabıyık, ''Teşekkür ediyorum, bu çok güzel bir öneri. Esinduy'un ismini salonların bir köşesine değil, başköşesine koyalım. Bir salonun adına verelim. Bununla ilgili bir mevzuat var. Tesislerin tamamı SGM'ye bağlı. Bugün burada genel kurul kararı alalım ve bunu da SGM'ye iletelim. Voleybol şehidi Deniz Esinduy'un isminin bir salona verilmesi bence de çok uygun olur'' dedi.

Genel Kurula, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk de katıldı.

Muhabir: İlknur Çetinbaş / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Kaynak: AA