Milli Sporculara Başarılarından Dolayı Altın Hediye Edildi

Türkiye Muay Thai Milli Takımı Rusya´nın St.Petersburg kentinden yapılan dünya şampiyonasında 80 ülke arasında 3. olmayı başardı. Şampiyonada Kayserili sporcu Selim Yıldırım, şehir tarihinde ilk kez final oynayarak büyük başarı elde etti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, milli sporculara altın hediye etti.80 ülkeden 1500 sporcunun yarıştığı dünya muay thai şampiyonasında Türk milli takımı büyük başarı ile döndü. 26 sporcunun yer aldığı milli takımın Kayserili oyuncusu, büyük erkekler kategorisinde final oynadı. 54 kiloda mücadele eden 20 yaşındaki sporcumuz Selim Yıldırım, finalde dişli Rus rakibine 3-2 yenilerek şampiyonluğu elinden kaçırdı. Şampiyonada dünya ikincisi olan Selim Yıldırım ile birlikte, 60 kilo dünya üçüncüsü olan Eren Ali Aydın (23), 81 kiloda dünya üçüncüsü olan Turgut Kocakaya (19), milli takım antrenörü Göksel Cingöz ve Muay Thai Kayseri İl Temsilcisi Halil Demir, muay thaiye her zaman destek veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım´ı makamında ziyaret etti.Şampiyonluğu finalde kıl payı kaçırdığını belirten Selim Yıldırım, bu yıl daha iyi hazırlanarak gelecek sene şampiyon olacağını söyledi.

60 kiloda dünya üçüncüsü olan Eren Ali Aydın, zorlu yarışlardan sonra yarı finalde elendiğini belirterek, gelecek yıl şampiyonluk sözü verdi. 81 kiloda dünya üçüncüsü sporcumuz Turgut Kocakaya, burnundaki sakatlık nedeniyle maçı bırakmaz zorunda kaldığını ifade ederek, "Daha iyi yerlere çıkmak için çalışacağız." dedi.

Milli takım antrenörü Göksel Cingöz, büyük erkeklerde Kayseri tarihinde ilk kez final oynama başarısını gösterdiklerini söyledi.

Cingöz, "Bundan sonraki hedefimiz dünya şampiyonları yetiştirmek. Sporcularımız da buna layık." diye konuştu.

Muay Thai Kayseri İl Temsilcisi Halil Demir, Kayseri´ye 3 madalya ile dönen sporcuları kutlayarak, tebrik etti. Sporcuları kabul eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, ferdi sporlara her zaman destek verdiklerini belirterek, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcuları başarılarının devamını dileyerek altınla ödüllendirdi.Başkan Yıldırım, “Ferdi sporlara destek çok önemli. Bu noktada şehrimizde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bizler 5 yıldan beri muay thaiye destek veriyoruz. Ferdi sporların çocuklara verdiği özgüven, özel hayatlarına sağladığı katkı, beni mutlu ediyor. Çocuklarımıza ağabeylik yapmak, toplumda güzel şekilde örnek yetiştirmek takdire yaşan. Şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için teşekkür ederim.” dedi .