Hamza Yerlikaya'dan Açıklamalar

Güreş Federasyonu Başkan adayı Hamza Yerlikaya, güreşin kutsal bir amanet olduğunu belirterek, “Biz güreşi marka yapmak ve güreşi kurumsal bir yapı altında oturtmak istiyoruz” dedi.

Güreş Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından 'Asrın Güreşçisi' olarak tarihe geçen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu eski Milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı ziyaret etti

Ziyareti için Yerlikaya’ya teşekkür eden il müdürü Zeynel Akın, Yerlikaya’nın kendisine bir hedef belirlediğini söyleyerek, “Hepimizin ortak hedefi spora hizmettir. Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Kendisine yolunun açık almasını diliyorum. Türk sporuna yapılacak her faydalı iş için yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

22 Ekim’de yapılacak olan Güreş Federasyonu seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu hatırlatan Hamza Yerlikaya da, “Bu seçimler her hangi bir federasyonun seçimi değildir. Güreş kutsal bir emanettir. Kutsal emanetin seçimine talibiz. Kutsal emanete sahip çıkmak, her zamankinden biraz daha fazla üzerine katabilmek, büyük başarılara götürebilmek, sistem kurabilmek, hükümetimiz ile, bakanlığımızla ve genel müdürlüğümüzle uyum ve ahenk içerisinde güreşe ve güreşçiye hizmet etmek için bu yola çıktık. Tabi bu delegelerimizin teveccühü ile olacak bir şey. İnşallah bu teveccüh olursa, parlamentoda Devlet Sporculuğu, KPSS’ye girmeden atamalar ve sözleşmeli atamalar gibi spora vurduğumuz damgayı Güreş Federasyonu’nda da gerçekleştirmek için göreve talibiz. Hedefimiz güreşe hizmet. Kalbimiz ve gönlümüz güreşten yana” diye konuştu.

Göreve talip olurken önemli projeleri bulunduğuna işaret eden Yerlikaya, projede olmadan böyle bir yola çıkmanın doğru olmayacağını savundu. Güreştiği dönemde yaptığı hizmetler ve başarılarının ortada olduğuna değinen Yerlikaya, “Biz güreşi marka yapmak istiyoruz. Güreşi kumsal bir yapı altında oturtmak istiyoruz. Hamaset yaprak, yüksekten uçarak, olmayacakları konuşarak değil; biz güreşimize güzel bir lig yapmak istiyoruz. Ligi de güreşi kliplerimizin sırtına yük eder şekilde değil, yükü alacak şekilde isim hakkını satarak, kulüplerimize destek olarak ve en önemlisi birlik ve beraberliği tahsis ederek güreş camiamıza hizmet etmek için bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

“GÜREŞİN TOPLUM GÖZÜNDEKİ YERİ FARKLI” Türkiye’nin 114 sporcuyla katıldığı olimpiyatlarda büyük bir başarıya imza attığına değinen Yerlikaya, "Güreşteki madalya toplum gözünde farklı bir yere sahip. Türk toplumunda ‘yenilmek’ tabirini kabullenilir ama toplumumuz güreşteki ‘yıkılmak’ tabirini kabullenmez. Biz bunun için kısa, orta ve uzun vadeli master planlarıyla hazırlık yapıyoruz. Hedefimiz 2016 ve peşinden 2020. Artık kısa dönemli yıllık ve günlük hesap yapma dönemi bitmiştir. Biz İstanbul olarak 2020’ya talip olmuş bir ülkeysek ve bu ülkede Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Bakanı tek yürek olarak olimpiyatı almak istiyorsa bizde 2020’de her sıklette altın madalya almaya aday sporcu kardeşlerimizi çekip yerinden çıkartıp, 780 bin metrekare vatan toprağında herkesi güreşe teşvik etmek zorundayız” dedi.

Kaynak: İHA