Ayık'a Destek İçin Kayak Takımlarını Ateşe Verdiler

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünde ihmali görüldüğü gerekçesiyle Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'nca 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine Erzurumlu kayakçılar, kayaklarını yakarak tepki gösterdi.

Erzurum'da düzenlenen Alp Disiplini 1. Etap yarışlarının yapılacağı Konaklı Kayak Merkezi Bayanlar Süper G pistinde geçirdiği kaza sonucu vefat eden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'na sevk edilen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a, 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilerek başkanlıktan düşürüldü. Ayık, Ceza Kurulu'nun kararını Tahkim Kurulu'na götürme kararı aldı. Bu arada Palandöken Dağı'ndaki Kayak Federasyonu tesisleri önünde toplanan milli kayakçılar, hakemler ve kayak kulübü yöneticileri kararı protesto etti. Kayak İl Temsilcisi Nuri Tüzemen, Özer Ayık'ın yanında olduklarını deklare etti. Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünde Ayık'ın kusurunun bulunmadığını öne süren Tüzemen, şunları söyledi:"Özer Ayık'a haksız yere ceza verildi.

Başkanımızın yanındayız. Ceza kararı geri alınmazsa Erzurumlu kayakçılar olarak hiç bir organizasyona katılmayacağız. Aslı Nemutlu'nun ailesi de ölen kızlarının üzerinden reklam yapmakta."Kayakçılar daha sonra kayaklarını ateşe vererek, ceza kurulu kararının protesto etti. Kayakçılar, daha sonra dövizler eşliğinde Erzurum Valiliği'ne kadar; "Susma sustukça sıra sana gelecek.", "Başbakan Başkan Özer'e sahip çık." sloganları atarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.