Avrupa’nın Buluşma Noktası Erzurum

Avrupa Curling C Klasmanı ve Mix Şampiyonası i Curling Arena'da devam ediyor.Karışıklarda bayan ve erkek olmak üzere 24 takım, C Grubu müsabakalarında ise 7 bayan 7 erkek olmak üzere 14 takım mücadele ediyor.

Avrupa Curling Şampiyonası C Klasmanı ve Mix müsabakaları Milli Piyango Curling Arena’da başladı.

Müsabakaların başlaması nedeniyle açılış seramonisi düzenlendi.

Çok sayıda seyircinin izlediği açılış törenlerinde renkli anlar yaşandı. Spor severler ellerindeki Türk bayrakları ile Curling Milli takımını desteklerken, Türkiye lehine tezahürat yaptı. Türkiye’nin Tek Curlin Salonu olan Mecidiye Mahallesi’ndeki Curling Arena’da yapılan açılışa ve müsabakaları izlemeye Vali Sebahattin Öztürk de katıldı.

ERZURUM’DA OLMAKTAN MUTLUYUZ
10 gün sürecek olan yarışların açılış töreninde Avrupa Curling Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Jannet Le Jakson, Avrupa’nın Curlingde Erzurum’da buluştuğunu ve bununla da büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye ve Erzurum curlingde her geçen gün büyük aşama kaydediyor. Bizde Erzurum’da olmaktan ve yarışları buraya vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Açılış töreninde Türkiye Buz Pateni Federesyonu Curling Teknik Komite üyeleri Murat Akın v e Nurettin Arıcan’da birer konuşma yaparak, müsabakaların başlangıç startını verdi.

SEYİRCİYE BATTANİYE DAĞITILDI
Avrupa Curling Şampiyonası için salona gelen seyircilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, battaniye hediye etti. Seyirciler salonun tribünleri de battaniyelerle örtünerek, maçları izlediler. Türkiye turnuvanın açılış maçında Norveç ile karşılaştı. Buz Pateni Federasyonu yöneticileri de Vali Sebahattin Öztürk’e mont hediye etti. Avrupa Curling Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Janet Le Jackson’da Vali Öztürk’e iltifat ederek, montun çok yakıştığını söyledi.

Kaynak: İHA