Ptt 1. Lig'de Şanlıurfa'nın Cezası Belli Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü.

Kurul, sonucu merakla beklenen PTT 1. Lig'te çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Şanlıurfa - 1461 Trabzon maçında yaşanan olaylar nedeniyle Şanlıurfa'nın sahasını 2 maç kapattı.TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın Şanlıurfaspor'a, PTT 1. Lig'de 1461 Trabzon ile oynadığı maçta taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:Şanlıurfaspor Kulübünün, 14.10.2012 tarihinde oynanan Şanlıurfaspor - 1461 Trabzon PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada Şanlıurfaspor Kulübü idarecisi Mustafa Kemal Saraçoğlu'nun, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren ve teşdiden 30 gün hak mahrumiyeti ve 15.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada Şanlıurfaspor Kulübü sporcusu Mustafa Koray Avcı'nın, müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakadan men cezası ve 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada Şanlıurfaspor Kulübü idarecisi Mustafa Tokmak'ın, nedeniyle takdiren ve teşdiden 15 gün hak mahrumiyeti ve 7.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,Aynı müsabakada Şanlıurfaspor Kulübü sporcusu Kıvanç Karakaş'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası ve 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir .