Marmaris'te Düzenlenen ve 170 Kilometre Sürecek Bisiklet Turuna Yurt İçi ve Yurt Dışından Yaklaşık 200 Bisikletçi Katıldı

Marmaris'te düzenlenen ve 170 kilometre sürecek ''Karya Sahilleri Bisiklet Turu'' başladı.

Marmaris Bisiklet Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen tura, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 sporcunun katıldığı belirtildi. Kayıt işlemlerinin ardından ''Karya Sahilleri Bisiklet Turu''na, Marmaris Atatürk Meydanı'ndan start verildi.

Marmaris Bisiklet Topluluğu Basın Sözcüsü Tolga Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen bisiklet turunda ilk gün 55 kilometre yol kat edileceğini belirterek, ''İlk günkü parkurumuz Çiftlik'te Son bulacak. İkinci gün Serçe Limanı'ndan turumuz başlayacak ve Hisarönü köyüne kadar 56 kilometre yol gideceğiz. Pazar günü de Hisarönü köyünde kampımızı bitirip 59 kilometre mesafedeki Yeşilbelde, Karacasöğüt üzerinden Beldibi ve Marmaris'e varıp turumuzu tamamlayacağız'' dedi.

Her sene daha büyük bir organizasyon yapmayı hedeflediklerini anlatan Gök, turun ilkini 2010 yılında 70 kişiyle yaptıklarını kaydetti.

Geçen sene bisikletçi sayısını 110 kişiye çıkarttıklarını dile getiren Gök, ''Bu yıl 200 civarında bir katılımcı var. Önümüzdeki sene bir adım daha ileri giderek Türkiye'nin en önemli turu olmak ve bu turu bir marka haline getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Şehir merkezinde Atatürk Caddesi boyunca pedal çeviren bisikletçileri vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Üç gün sürecek ''Karya Sahilleri Bisiklet Turu''nun sponsorluğunu ise Marmaris Belediyesi'nin yaptığı bildirildi.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA